Održan je i prvi Regionalni tečaj naobrazbe za mlade voditelje regije Zapad

Tečaj je započeo u petak, 03. ožujka, a završio u nedjelju, 05. ožujka 2017. godine. Ove godine oba vikenda tečaja održat će se u prekrasnoj Puli. Predavanja na prvom vikendu održana su u prostorijama OI „Istra“ i OIP „Uljanik“, u Društvenom centru Rojc. Na tečaj se prijavilo devet tečajaca iz četiri izviđačke udruge regije Zapad.

 

Nakon otvaranja tečaja niz predavanja započeo je Dorijan Rupčić s temom “Ponuda programa SIH-a“. Poslije smo se malo igrali i međusobno bolje upoznali.

U subotu je Mladen Prečić razbudio tečajce s “Osnovama izviđačkog pokreta“. O stilovima vođenja nas je poučio Davor Raste, a Alen Matejčić i Helena Džin govorili su o planiranju izviđačkog programa. Dorijan Rupčić je raspjevao tečajce i dao mnogo ideja kako članove zabaviti, a pritom i naučiti pjesmu. Subotnja predavanja je završila Roberta Selihar s temom “Život i rad u izviđačkoj grupi“. Poslije večere uslijedile su pripreme za KZP, odigrali smo igru skrivača na potpuno neobičan način, a potom uživali u filmskoj večeri.

Nedjeljna predavanja je nastavila Michelle Žiković s temama o timskim ulogama i timskom duhu. Zadnja predavanja vikenda započela je Roberta Selihar s temom “Osnove prenošenja znanja i vještina“, a na kraju smo se igrali i na otvorenom i u zatvorenom prostoru u sklopu “Metode igre“.

Sada kada smo se međusobno svi upoznali i probili led jedva čekamo sljedeći vikend, nova predavanja, igre, pokliče i mjesta za skrivanje.

Roberta Selihar, OI Primorje