Jasno je kako izviđači čine dobra djela u svojim lokalnim zajednicama gotovo svaki dan no mjesec veljača je posebno istaknuta jer tada obilježavamo i rođendan začetnika skautizma u svijetu.

Kao i prošle godine, pozvali smo udruge da se uključe te nam šalju izvješća o njihovim dobrim djelima.

Slijedi nekoliko dobrih ideja odrađenih ove godine:

  • Poletarci i pčelice IK Javora iz Osijeka izradili su kartice na koje su, s jedne strane napisali natpis „Dobro djelo svaki dan“, a s druge su strane nacrtali smješkiće (popularne smajlije). Kartice su na BP-ijev rođendan dijelili sugrađanima kako bi im pokazali kako i maleni osmijeh može uljepšati dan. Istraživači su se priključili akciji „Vukovar živi 365 dana u godini“ i tijekom mjeseca veljače prikupljali su humanitarnu pomoć za vukovarske obitelji.

  • Divno je znati kako u nekim gradovima izviđači surađuju s udrugama obitelji djece s autizmom. Radost djeteta koje nauči samostalno vezati čvor ili napisati ime signalizacijom „semafor“ nema cijenu.

  • Mnoge su udruge provele kvalitetno vrijeme sa štićenicima i članovima različitih udruga osoba sa invaliditetom. Splitski „Ples s anđelima je već naveliko poznata i hvale vrijedna aktivnost.

  • U Bjelovaru, u školi za djecu s posebnim potrebama također je bilo veselo. Igrale su se izviđačke igre, vezali su se čvorovi te se čula izviđačka pjesma.

Naravno da ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo vrijednih brđana i brđanki koji su veliki oslonac mladim izviđačkim nadama i volonterima.

Činite i dalje dobra djela jer dobro se dobrim vraća.

Načelnica za program SIH-a

Katica Konstantinović