(17.03. – 19.03.) zagrebački izviđači uputili su se na ZON – Zagrebačko orijentacijsko natjecanje, po četvrti put za redom u izvršnoj organizaciji OI Javor. Natjecanje je u obje kategorije bilo kolo Izviđačke lige, u starijoj 3., a u mlađoj 2. kolo, tako da su se natjecale ekipie iz cijele Hrvatske. Javorovci su nas smjestili u  OŠ “Retkovec” u zagrebačkoj Dubravi, a orijentacijska staza je išla od Retkovca kroz Trnovčicu, Novoselec i Brestje.

Iako smo očekivali kišu kao što je prognoza najavljivala, bili smo iznimne sreće da se to nije ostvarilo te nas je na stazi u pratnji oblaka grijala odjeća, a za vrijeme olimpijskih disciplina čak i sunce!

Dugogodišnji rivali Suna Sani i Napalm i ove godine su bili napeti do samog kraja, a pošalica na zatvaranju….tko je preživio, pričat će! ? Svake pohvale zaslužila je i ekipa Morževi iz SK Marjan koja je i ove godine zasjela na tron. Međutim, nikako se neće zaboraviti ni ostatak ekipa koje su se neumorno borile za što bolji plasman. Ocjenjivači su bili ugodno iznenađeni brojem i kvalitetom predanih radova, a ugodnog druženja i izviđačkog duha nije bilo na odmet u školi te u obližnjim prostorijama OI Javor za starije natjecatelje. Svakako moramo napomenuti koliko nam je iznimno drago na velikom odazivu, već tradicionalno većem nego prošle godine – 260 sudionika, odnosno 17 ekipa u starijoj kategoriji i 28 u mlađoj kategoriji, brojka koja neupitno dokazuje da se ljepote izviđaštva šire i dalje.

Konačni poredak je bio sljedeći:

U mlađoj kategoriji:

  1. MORŽEVI – SK Marjan
  2. KOMARCI – OI Jarun
  3. WILLY WILLY – XV. SDI Tornado

U starijoj kategoriji:

  1. NAPALM – OI Plamen
  2. SUNA SANI – OI Jarun
  3. JUNIOR LEPTIRIĆI – 28. SDI Dubrava

 

Ništa od toga naravno ne bi bilo moguće da nije bilo naših prekrasnih volotera ne samo iz Javora i SIZ-a, nego iz cijelog SIH-a! Još jednom hvala svima na uloženom vremenu i trudu koje nam je omogućilo još jedan prekrasan izviđački vikend.

Čestitamo pobjednicima, našim prijateljima iz raznih dijelova Lijepe naše želimo sretan put i mirno more, a ostalima više sreće drugi put! ;)

 

Lucija Kauf
starješina natjecanja
OI JAVOR

Foto album ZON 2017

Foto album ZON 2017

Foto album ZON 2017