Održan je još jedan vikend Regionalnog tečaja naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske za regiju Jug i to drugi po redu. Velik je bio razmak između prvog i drugog vikend tečaja, ali to se nije osjetilo kod naših tečajaca, ni u atmosferi ni u njihovoj komunikaciji. Tečajski vikend, drugi po redu, održan je 25. i 26. ožujka u Splitu u prostorijama Splitskog skautskog zbora. Dočekao nas je sunčan i jako topao vikend, al’ su to naši tečajci preživjeli te su unatoč idealnom vremenu za šetnju Rivom ili Marjanom uspjeli ostati usredotočeni te pratiti predavanja i sudjelovati u njima. Tečajcima su podijeljene žute tečajske majice u kojima su proveli oba dana vikend tečaja.

Ovaj vikend naši tečajci su se upoznali sa strukturom jatnog i patrolnog sastanka, strukturom šetnje te izleta, naučili su nešto više o oblicima rada, životu u izviđačkoj grupi te izviđačkim ceremonijalima, i administraciji izviđačkih grupa. Imali su i predavanje te radionice i na temu izviđačkog programa, socijalnih vještina te posebnih potreba djece i mladih. Predavanje koje je tečajcima bilo najzanimljivije te u kojem su najviše sudjelovali je bilo predavanje o timskom duhu o kojem su učili praktičnom metodom, kroz različite timske igre.

Pauze su koristili za druženje, marende te različite slobodne aktivnosti. U subotu su imali i dužu pauzu pa su je iskoristili za uživanje na suncu. Podijeljeni su im novi tečajski zadaci koje trebaju žurno izvršiti, jer nas III. vikend Regionalnog tečaj čeka za manje od mjesec dana i to u izviđačkom domu Kreševo Brdo. Na idućem, posljednjem vikendu regionalnog tečaja još više ćemo se upoznati, družiti te nova znanja usvojiti na izviđačkom bivaku kroz različite aktivnosti i igre koje ih čekaju. S nestrpljenjem iščekujemo idući vikend tečaja te žurimo dalje u obavljanje zadataka jer vremena nije puno ostalo.

Uz izviđački pozdrav, BUDI PRIPRAVAN!

Ivana Jarebica

voditeljica regionalnog tečaja naobrazbe – regija Jug