1. i 2. travnja 2017. PD “Ivica Sudnik”, Samoborsko gorje, Veliki dol, 530 m


Okupili smo se u 7:45 u Rudama, naselju u sastavu grada Samobora. Nalazi se na obroncima Samoborskog i Žumberačkog gorja. Od tuda kreće naša epska pustolovina, uspon na nemilosrdnih 530 metara nadmorske visine. Nakon 50 minuta iznemogli osvajamo Veliki dol. Na svu sreću i božju pomoć, spremnost i dobra opremljenost tečajaca spasila nas je da na tom putu ne nastradamo.

Nakon dolaska u dom i smještaja krenula su predavanja. Budući da je dan bio predivan, svaki trenutak između predavanja koristili smo da budemo na svježem zraku. Naši domaćini Tajči i Cane pobrinuli su se da nam ništa ne nedostaje tijekom našeg boravka, a kuharice da fino jedemo. Poslije ručka i uživanja u strogom odmoru uslijedio je drugi blok predavanja. Ugodna atmosfera pratila nas je cijeli dan, a uz mnoštvo planinara i posjetitelja doma nije nam bilo dosadno. U popodnevnim satima nam je ostalo vremena da pronađemo mjesto za večerašnju vatru i održavanje KZP-a. Patrolno smo odradili zadatke da sve štima.

Ujutro, probudio nas je cvrkut ptica. Svi smo bili odmorni i čili, te spremni za rad. Čeka nas još jedno predavanje. Planiranje izviđačkih programa i skupljanje ideja za izradu patrolnih sastanaka. Završno predavanje kojim zaokružujemo regionalnu naobrazbu.

Bilo nam je super, regionalni tečaj smo završili, ali nas čeka još puno posla, zadataka i, naravno, Šumska škola.
Paa, vidimo se tamo … nadam se.

Izviđači i planinke, do sljedećeg susreta – otpust.

Petar Bulat
Voditelj RTN regije Centar