Drugi, ujedno i završni dio regionalnog tečaja naobrazbe za regiju Zapad je iza nas.
Tečaj se održavao od petaka 07. travnja 2017. do nedjelje 09. travnja 2017. Pula nas je okupala suncem, a društveni centar Rojc bio je naš privremeni dom. U prostorijama OI „Istre“ smo se družili i razmjenjivali iskustva, dok je u prostorijama OIP „Uljanik“ održano svih 11 predavanja.
Predavanja je u petak navečer držao Davor Raste koji je na interaktivan način prezentirao Osnove komunikacije. Nakon predavanja tečajci su jedva dočekali povečerje.
U subotu je Roberta Selihar razigrala i raspjevala tečajce na Uzornom patrolnom sastanku, te nastavila u veselom tonu sa Strukturom jatne/patrolne šetnje. O Neprimjerenom ponašanju podučavala je Helena Džin, te je predala palicu neumornoj Roberti Selihar koja je pobliže objasnila Pristupačnost izviđačkog programa, s naglaskom na Socijalni razvoj te Posebne potrebe djece i mladih. Time je privela kraju subotnja predavanja. Nakon kratke šetnje Pulom uslijedio je ludi Kulturno-zabavni program na kojem smo nešto naučili o povijesti društvenog centra Rojc, a tečajci su nas do suza nasmijali svojom prezentacijom Punka predstavljajući se kroz Pankerija bendove .
U nedjelju je tečaj osvježio Davor Kablar svojim dugogodišnjim iskustvom te upoznao tečajce sa Administracijom grupe. Posljednja dva predavanja održala je Enid Vidaček o Naprednom planiranju izviđačkih programa. Po završetku smo podijelili diplome, pozdravili se glasnim pokličima zagrljajima i pozdravima do slijedećeg susreta.
…jer skautski je zavjet dat za novi sastanak…

Voditeljice tečaja
Roberta Selihar, Odred izviđača Primorje
Michelle Žiković, Odred izviđača pomoraca Kantrida