Održan je i posljednji vikend Regionalnog tečaja naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske 2017. za regiju Jug. Tečaj je održan od 21. 4. do 23. 4. u izviđačkom domu Kreševo Brdo. Najhrabriji tečajci uputili su se na Kreševo te uspješno odradili i zadnji vikend tečaj.

Na tečaju je prisustvovalo devet tečajaca koja su kroz tri dana pokazali svoja znanja i vještine, ali i naučili mnogo toga novog. Dočekao nas je sunčan, ali buran vikend, no to nije omelo naše tečajce da provedu slobodno vrijeme na suncu, ali i da vanka odigraju koju igru.

Tečajci su odslušali tri modula pa su tako naučili nešto novo o komunikaciji, o neprimjerenom ponašanju te emocionalnom razvoju djece i mladih, ali i nešto o naprednom planiranju izviđačkog programa.

Formirane su i dvije tečajske patrole Patkice i Radioaktivni te su osmisli i svoje pokliče. Tijekom slobodnog vremena imali su zadatak i smisliti svoju patrolnu koreografiju te su u tome bili vrlo uspješni. Kasnije smo video snimke koreografija zajedno gledali uz pomoć projektora. Analizirali smo tečajske zadatke, naučili nešto novo te se puno družili.

Prvu večer smo gledali film Bushwacked uz kokice te smo drugu večer imali Pub kviz na kojem su sudjelovali svi tečajci, ali i volonteri koji su bili na Kreševu. Između predavanja igrali smo razne igre, ali i pjevali himnu Šumske škole.

Hvala svim predavačima i volonterima koji su omogućili da nam ovaj vikend prođe uspješno u pozitivnom duhu i raspoloženju.

Kroz igru, predavanja i zabavu vrijeme brzo prođe pa je i nama tako brzo proletio i ovaj vikend tečaj. Ono što nam slijedi jer kruna ova tri vikend tečaja, a to je Šumska škola.

Do Šumske škole uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!

Ivana Jarebica, voditeljica regionalnog tečaja naobrazbe – regija Jug