3. vikend Regionalnog tečaj SIH-a za mlade voditelje regije Sjever održan je od 6. do 7. svibnja u planinarskom domu „Lujčekova hiža“ na Ham Pokojcu. Na završnom vikendu ukupno je sudjelovalo 8 od 11 tečajaca.

Budući da se u isto vrijeme, na istom mjestu, održavao i 1. regionalni SOK regije Sjever, dio aktivnosti bio je zajednički. Tako je za sve polaznike tečaja organiziran prolazak staze izazova sa zanimljivim pitanjima i preprekama. Dobro zagrijavanje i motivacija za predavanja koja su ih čekala.

Na osnovama komunikacije tečajci su se izvrsno zabavili uz mnoštvo praktičnih vježbi. A jesu li naučili kako pravilno komunicirati sa svojim članovima, njihovim roditeljima, ali i članovima uprave odreda, vrijeme će pokazati.

S neprimjerenim oblicima ponašanja, razlozima zbog kojih se mogu pojaviti, kao i kako se s njima nositi te što poduzeti, upoznala ih je Jasna Milašinović.

Večernje aktivnosti iskorištene su za druženje i zabavu uz roštilj koji su za tečajce pripremili sudionici SOK-a.

A da planirati program i nije uvijek tako lako kako se možda na prvi pogled čini, u nedjelju ih je naučila Jelena Drndić. Koliko su njezini savjeti i sugestije naišle na plodno tlo, imat će priliku vrlo brzo pokazati, jer planiranje programskih ciklusa za sljedeću izviđačku godinu samo što ne kuca na vrata.

Na kraju tečaja održana je radionica s ciljem prikupljanja ideja za programske aktivnosti logorskog kruga regije Sjever na nadolazećoj 10. Smotri SIH-a.

Veliko hvala predavačima trećeg vikenda, Jasni Milašinović i Jeleni Drndić te Helen-Marie Kerovec koja je pomogla oko pripreme staze izazova. Također veliko hvala domarima planinarskog doma koji su nas kao pravi domaćini ugostili i učinili da se osjećamo kao kod kuće.

Većina tečajaca je izrazila želju da svoju izviđačku naobrazbu nastavi na Šumskoj školi pa se nadamo da će se ta želja i ostvariti.

 

Marjan Pavić

voditelj RTN – regija Sjever