Ovogodišnja “Šumska škola SIH-a“, tradicionalna aktivnost edukacije izviđačkih voditelje održana je od 12. do 19. kolovoza u kampu Veli Jože u Savudriji. Na školi je sudijelovao 31 polaznik, a osposobljavali su se za mlade voditelje izviđačkih patrola i jate, te voditelje izviđačkih družina i sekcija.

Voditeljica “Šumske škole SIH-a Jasna Milašinović naglasila je kako u sklopu škole izviđački voditelji aktivno rade na izradi programa rada izviđačkih grupa, savladavaju nova praktična znanja i vještine, sudjeluju na edukativnim radionicama i slično, a znanja praktično primjenjuju u radu s mlađim izviđačima. Šumska škola odličan je spoj edukacije voditelja i primjene naučenog u radu s djecom, a usvojena znanja i vještine sjajan su temelj za budući rad s mladim izviđačima, a ovogodišnja Šumska škola održana je uz financijsku potporu Grada Umaga.

Dodatna prednost ovogodišnje škole je suradnja s Kolonijom poletaraca Saveza izviđača Zagreba, koja se održala u isto vrijeme, te su polaznice osposobljavanja svoje vještine mogli praktično pokazati i mladim poletracima i pčelicama Zagreba.

Čestitamo svim polaznicima škole na uspješno svladanoj obuci, i veliko hvala voditeljima i volonterima Šumske škole SIH-a 2017.