Na 1. Sjednici saborskog pododbora za Obitelj, mladež i sport, sazvanog 15. veljače 2018.,  konstituirana je Hrvatska Izviđačka parlamentarna unija (HIPU).

Sjednicu je vodila gospođa Marija Puh, potpredsjednica Odbora za Obitelj, mladež i sport. Za predsjednicu HIPU-a  izabrana je gospođa Bernarda Topolko, za potpredsjednika gospodin Ranko Ostojić, a za tajnicu je izabrana gospođa Zora Vukoja, ujedno i tajnica Odbora za obitelj mlade i sport.

Izabrani su i ostali članovi HIPU-a: Domagoj Hajduković, Ante Sanader, Damir Mateljan i Ante Bačić.

Nakon uvodnog dijela sjednice i održanog izbora predsjednice, potpredsjednika i tajnice,  pod točkom razno predstavnici Saveza izviđača Hrvatske predstavili su projekte na kojima Savez trenutno radi. Članovima HIPU-a prezentirani su projekt Pošumljavanja opožarenih područja Dalamcije i projekt Gradovi i općine prijatelji izviđača s kojima se kreće u realizaciju tokom ove godine. Također, prezentirano je i domaćinstvo Hrvatske i Saveza kao domaćina i organizatora  Europske izviđačke konferencije koja se održava 2019. godine u Splitu. Predstavnici Saveza predstavili su inicijativu da Hrvatski Sabor, zajedno sa Savezom izviđača Hrvatske, bude domaćin, odnosno da se kandidira za domaćinstvo konferencije Svjetske izviđačke parlamentarne unije 2022. godine.

Članovi HIPU-a su izrazili zainteresiranost za sudjelovanje i ponudili  pomoć te su dogovoreni daljnji koraci oko sudjelovanja u provedbi navedenih projekata.

Savez izviđača Hrvatske