Ovogodišnji Seminar za operativne voditelje SIH-a održan je 10. i 11. ožujka u Domu Crvenoga križa, na Sljemenu. Na Seminaru je sudjelovalo 67 sudionika iz 23 udruge.

Nakon okupljanja u subotu ujutro i smještaja po sobama, svečano smo otvorili aktivnost i krenuli s programom. Subotu su naši voditelji proveli na radionicama. Mladi voditelji su se bavili temama problema u radu s jatom/patrolom i upoznali metodu Forum kazališta koja bi im u tome mogla pomoći, imali su radionice igre i pjesme kao metode rada te su za kraj dana sudjelovali u debati.

Vođe družina su imali novinarsku i fotografsku radionicu, proučavali društvene mreže te se bavili temom duhovnosti u izviđačkom programu.

Navečer su svi zajedno imali kviz i upoznali se s QR kodovima i Kahootom. U pauzama između radionica imali su zajedničke trenutke tijekom kojih su se upoznavali, igrali i pjevali.
U nedjelju je dan započeo igrom, a nastavio se radionicom o programu dobne skupine istraživača za vođe družina i Escape roomom za mlade voditelje.

Nakon toga došlo je vrijeme za evaluaciju, zatvaranje i pozdrav do iduće aktivnosti.

 

Sve u svemu, bilo nam je korisno, poučno i zabavno! ￿

Hvala svim sudionicima na dolasku te na znanjima i iskustvima koja su međusobno podijelili!

Hvala svim organizatorima na pripremi i izvedbi aktivnosti te hvala svim voditeljima radionica koji iz godine u godinu prenose svoja znanja, iskustva i vještine na mlade.

Hvala svima na dobroj atmosferi i uz izviđački pozdrav Budi Pripravan pozdrav do neke sljedeće aktivnosti!

 

Tim za naobrazbu SIH-a