Doris Jambrišak, članica odreda izviđača „MP“ iz Zagreba i Monika Feher, članica  izviđačkog kluba „Javor“ iz Osijeka imale su čast predstavljati Savez izviđača Hrvatske na kampu mladih „World Youth Camp“ u Gangwon-do provinciji u Južnoj Koreji.

Na kampu u sklopu Olimpijskog sela je sudjelovalo 150 mladih iz Južne Koreje te 150 izviđača iz raznih država svijeta kao što su Fiji, Papua Nova Gvineja, Peru, Paragvaj, Niger, Tanzanija, Bjelorusija, Kazahstan te mnogih drugih zemalja.

Korejska izviđačka organizacija kao domaćin svim sudionicima osigurala je jakne, kape, rukavice, marame, ruksake, grijače za ruke kako bi što ugodnije proveli svoje vrijeme na Olimpijskim igrama i ostalim programima koje su domaćini osmislili za sudionike kampa.

Kroz četiri dana boravka u Koreji imale su priliku upoznati i puno izviđača iz cijelog svijeta. Domaćini su pripremili mnoge aktivnosti, veslale su poluzaleđenim jezerom, vozile su (pedalirale tračnicama) kroz Rail park te su tako upoznavale krajobraz Gangwon-do provincije, učile su skijati, sudjelovale su na festivalu korejske glazbe gdje su nastupali poznati korejski izvođači te obišle grad Chuncheon.

Također, posjetile su Phoenix snow park u Olimpijskom selu gdje su pratile događanja na Olimpijskim igrama.

Na kampu je također održan i Peace Forum gdje su se upoznale s projektom  Messengers of Peace.

Izrađivale su i razglednice mira koje su kasnije zajedno s ostalima sudionicima objesile na mlado drveće u zajedničkom holu  koje simbolizira nešto što će rasti i razvijati se.

Tijekom cijelog kampa sudionici su bili  podijeljeni u miješane grupe te je svaki sudionik kampa na jedan dan imao korejskog partnera s kojim je taj dan sudjelovao na aktivnostima.

Upoznavanje s korejskom hranom nije im baš ostalo u najboljem sjećanju.

Također imale su priliku upoznati guvernerom provincije Ganwon-do na primanju koje je bilo posebno priređeno za sudionike kampa.

Četiri dana je nažalost brzo proletilo, no uvijek će ostati lijepe uspomene na domaćine i nova prijateljstva koja su stekle u dalekoj Koreji.