Ni kiša ni vrućina proteklog vikenda nisu omele 150 izviđača iz Zagreba, Splita i Cetinja (Crna Gora), odraditi zadane izviđačke zadaće po Marjanu. Dapače – stekla su se nova iskustva, te se uživalo u igri, pjesmi i zajedničkom druženju.

Zadnji dan višeboja, podno Marjanskih vrata podijeljene su zahvalnice svima, a najboljima su uručeni pehari i prigodni darovi. Uručila ih je načelnica Skautskog kluba ‘Marjan’ Andrea Domazet.

Ovogodišnji prvak je ekipa ‘Vile’ – SK ‘Marjan’ Split, drugoplasirana je ekipa ‘Willy Willy’ XV. SDI Tornado Zagreb, a treća je ekipa ‘Oganj’ iz OI ‘Plamen’ Zagreb.

Sudionici i organizatori zahvalili su Županiji splitsko-dalmatinskoj, Gradu Splitu, Turističko ugostiteljskoj školi i ravnatelju Ivi Biliću, Trgovačkoj školi i ravnatelju Velimiru Ćurčiji, Učeničkom domu u Splitu s ravnateljem Mladenom Kamenjarinom, poduzeću ‘Promet’ Split i direktoru Tomislavu Vojnoviću, Javnoj ustanovi Park šuma Marjan, Pekari ‘Babić’ i UVDR ‘Brodosplit’ na svekolikoj pomoći u organizaciji ovog izviđačkog druženja.

Spuštanje hrvatskog barjaka uz zvuke Lijepe naše pripalo je vođi pobjedničke ekipe Luči Vukušić iz SK ‘Marjan’. Uz zahvalu sudionicima koji su uzornim izviđačkim ponašanjem doprinijeli da ovogodišnji jubilarni ‘Kup sv. Duje’ ostane u trajnom sjećanju kao jedna vrijedna i prestižna izviđačka akcija.

izvor: dalmatinski portal