Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je dosad najveću akciju volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije. Akcija, nazvana Boranka,predstavljena na konferenciji za medije ispred zvjezdarnice Zvjezdano selo Mosor (iznad Splita). Početak kampanje osobno su došli podržati brojni partneri, sponzori i pokrovitelji projekta. Izviđačima su se tako pridružili Veleposlanik Kanade, župan Splitsko-dalmatinske županije, zamjenica gradonačelnika Splita, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike, pročelnik HGSS-a, dopredsjednik UHDDR-a, predstavnici DUZS-a i Hrvatskih šuma. Od sponzora kampanje na konferenciji su sudjelovali predsjednik uprave OTP banke, direktorica komunikacija TELE2 Hrvatska, komercijalni direktor Eurokarbona te predstavnici Wiener osiguranja i IKEA-e.

 U akcijama pošumljavanja sudjelovat će tisuće volontera, a uz izviđače iz cijele Hrvatske, sadnji će se pridružiti brojne udruge, institucije, tvrtke, branitelji, planinari, sportski klubovi, vatrogasci i svi zainteresirani građani, što će biti najavljeno velikom medijskom kampanjom koja počinje u rujnu.

 Akcije sadnje održavat će se svaki vikend u listopadu i studenom, a prije i za vrijeme sadnje, izviđači će s partnerima organizirati edukacije po školama na temu zaštite šuma, očuvanja prirode i prevencije požara.

 Cjelokupna kampanja financira se sredstvima sponzora, a marketinški, kreativni i digitalni dio kampanje besplatno vode poznate agencije Imago Ogilvy i Degordian.

 Cijela kampanja odvija se pod službenim pokroviteljstvom:

–          Ministarstva zaštite okoliša i energetike

–          Ministarstva poljoprivrede

–          Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku

–          Ministarstva znanosti i obrazovanja

–          Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj

–          Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

Uz sve navedene sponzore i pokrovitelje, izuzetno smo ponosni da smo upravo jučer primili Visoko pokroviteljstvo nad kampanjom od predsjednika Europskog parlamenta, Antonia Tajania (u prilogu).

Kampanju Boranka možete pratiti na sljedećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/boranka.hr

Instagram: https://www.instagram.com/boranka.hr/

Web: www.boranka.hr

Molimo da obavijestite i vaše  prijatelje i pozovete ih sve da podrže kampanju.

U nastavku su dva linka na fotografije s konferencije:

 https://www.dropbox.com/sh/tpbajkb6s91wb9z/AAC_M4ALLXWnHTAL__91uwGka?dl=0

 https://www.dropbox.com/sh/3p8uhvaxng52o6d/AAD4c7hH5Of7LOIrk15WPbAga?dl=0