U Kukuljanovu, nedaleko Rijeke se od 15. do 17. lipnja održala Primorska gojzerica, ovogodišnji Državni izviđački višeboj i Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje kao i posljednje kolo lige za stariju i mlađu kategoriju u organizaciji Odreda izviđača Primorje iz Rijeke.
Zanimljiva i zahtjevna staza iz sudionika je izvukla ono najbolje – znanje, vještine, složnost i dobro raspoloženje, a na mjesto najboljega u DIV-u zasjela je ekipa Willy Willy, iza koje su uslijedili ekipa Oganj na 2. te ekipa Javor DPK-f na 3. mjestu. U konkurenciji za DION najbolje plasirana ekipa je bila Napalm, a nakon nje Susedgrad i zatim Jugo. Čestitke najboljima na pobjedi i svima ostalima što su sudjelovali i bili dobra konkurencija.
Ekipe koje su osvojile DIV i DION su se pokazale kao najbolje i tokom cijele sezone izviđačkih natjecanja pa su osvojile i prva mjesta u izviđačkoj ligi 2017./2018. Još jednom čestitke ekipi Willy Willy i ekipi Napalm!
Ove godine je Primorska gojzerica imala i poseban značaj OI Primorju, kao i svim izviđačima jer je održana u spomen na Elizu Bertone, prerano preminulu članicu OI Primorje, a održala se u Elizinom rodnom kraju.
Organizatori se zahvaljuju svima koji su pomogli kako bi još jedna Primorska gojzerica uspješno prošla i svim sudionicima, volonterima i dragim gostima što su se odazvali.
Odred izviđača Primorje