18.10.2018. godine se u Kostreni održao regionalni forum za regiju Zapad.

Ispred Saveza su na forumu sudjelovali predsjednica Lidija Pozaić Frketić, dopredsjednici Jelena Drndić i Bojko Kukić te zaposlenica Saveza Tamara Karlović.

Na forumu su bile prisutne sljedeće udruge: OIP Kantrida, OI 3. Maj, OI Sjever-jug, OIP Uljanik i OI Istra te predsjednik i tajnik Saveza izviđača Rijeke, Alen Matejčić i Željko Seršić..

Na forumu se ukratko predstavio trenutni rad Saveza. Udruge su imale priliku upoznati novo vodstvo. Pričalo se o trenutnoj situaciju u Savezu i planovima za sljedeću godinu. Situaciji u udrugama i aktivnostima koje nas očekuju u sljedećoj godini. Također se razgovaralo i o mogućnosti organiziranja Zborovanja u Rijeci te organiziranja sljedeće Smotre na području primorsko goranske ili Istarske županije. Dogovoreno je da se sljedeće ovakvo okupljanje održi na proljeće sljedeće godine.

U ponedjeljak 26 11.2018., predstavnici Saveza izviđača Hrvatske su održali regionalni izviđački forum u regiji Istok.

U ime Saveza Izviđača Hrvatske na Forumu je sudjelovala  Lidija Pozaić Frketić, predsjednica Saveza i Boris Krajinović Max predsjednik Vijeća Saveza te Tamara Karlović, zaposlenica Saveza. Domaćin Regionalnog FORUMA je bio Izviđački klub Javor, Osijek. Osim  predstavnika  IK Javor na forumu su sudjelovali i predstavnici UI Slavonski Hrast, Osijek, OI Vinkovci, Vinkovci, OI Suvara, Otok, UKI Jarmina, Jarmina, OI Jazavac, Đakovo, OI Požega, Požega te UIP Mihaljevica, Slavonski Šamac.

Tijekom Regionalnog Foruma predstavnici SIH-a su upoznali izviđačke udruge Regije Istok s aktivnostima koje Savez planira ili već čini,  a sa ciljem jačanja organizacije.  To je bila i prilika da se novo izabrana predsjednica Saveza upozna s radom izviđačkih udruga Regije Istok, s problemima, ali i primjerima dobre prakse slavonsko-baranjskih izviđačkih udruga. Razgovaralo se i o 13. Zborovanju  SIH-a koji će se održati u Osijeku, 17.-19. 5. 2019. tijekom kojeg ćemo obilježiti 100 godina pisane izviđačke povijesti grada Osijeka. Savez sukladno odluci donesenoj na Saboru planira organizirati Smotru 2021. godine te smo pozvali udruge da daju prijedloge za moguće lokacije održavanja Smotre SIH-a. Predloženo je da udruge iz regije daju ideje što, gdje i kako izviđači mogu učiniti za slavonsko baranjski zavičaj kako bi se mogao pripremiti projekt koji će imati iste ili još bolje efekte koje je ostvario projekt BORANKA, kada su se svi izviđači i ostali volonteri i partneri udružili i pomogli u pošumljavanju opožarenih područja Dalmacije. Forum je završio s idejom jače poveznice i suradnje svih slavonsko baranjskih izviđača, kako programski tako i u projektnim aktivnostima a  s ciljem zapošljavanja regionalnog koordinatora  i jačanja izviđaštva Regije Istok.