Zagreb – Betlehemsko svjetlo mira koje su brojni izviđači iz cijele Hrvatske jučer donijeli u zagrebačku katedralu, danas je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske donijelo i u Hrvatski sabor te ga uručilo predsjedniku Gordanu Jandrokoviću.

Predstavnik Saveza izviđača Hrvatske Boris Krajinović zahvalio je na tradicionalnom pokroviteljstvu Hrvatskoga sabora, te je zatim predsjedniku Jandrokoviću fenjer s Betlehemskim svjetlom mira predala članica Saveza izviđača Petra Bilobrk.

Predsjednik Sabora zahvalio je izviđačima te im čestitao što čuvaju ovu tradiciju i što su ovako plemenitu inicijativu uspjeli proširiti po cijeloj Hrvatskoj. -Hrvatski sabor pokrovitelj je dolaska Betlehemskog svjetla mira od 1992. godine i siguran sam da će to biti još dugo, dugo godina. Ovo je lijepa inicijativa zato što povezuje ljude; ona ima svoj duboki vjerski karakter, u njoj slavimo i Božić, ona simbolizira i vjeru i povezanost među ljudima, prijateljstvo, mir, ljubav. Isto tako veze među narodima Europe – čuo sam da je čak i izvan Europe otišlo Betlehemsko svjetlo mira, i na tome vam od srca hvala, rekao je Jandroković.

Istaknuo je i kako je ovo vrijeme kada međusobno trebamo biti dobri jedni prema drugima, kada se trebamo bolje razumjeti, uvažavati, tolerirati razlike koje među nama postoje te dodao: -A vi ste svakako kao Savez izviđača Hrvatske u tome vrlo važan čimbenik i netko tko je tu inicijativu uspio proširiti među mnoge ljude u Hrvatskoj, mnoge župe i među mnoge vjernike. Želim da nam ovo svjetlo mira svima svijetli – nama u Hrvatskome saboru da popravi naše rasprave, da nas poveže usprkos našim razlikama, ali i svim ljudima u Hrvatskoj želim da im svjetlo mira donese puno ljubavi, sreće, radosti i međusobnog uvažavanja, povezivanja u ovom predbožićnom razdoblju i tijekom božićnih blagdana, poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković primajući Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatskome saboru.

izvor: sabor.hr