Na međunarodnom projektu „My Europe, My Say“ održanom u Strasbourgu, Francuska u trajanju od 16. veljače do 22.veljače 2019. godine sudjelovalo je i naših petero mladih izviđača iz Hrvatske. Hrvatsku delegaciju na ovom projektu činili su Andreja Domazet (OI „Marjan“), Paula Marković (SK „Split“), Sonja Kostanjevec (OI „Lepoglava“), Ana Krajinović (OI „Javor“) i Karlo Tomašković(OI „Okić“).

Cilj ovog projekta bio je osmisliti kako aktivirati mlade unutar Europske unije i osvijestiti kod njih važnost ispunjavanja građanske dužnosti, odnosno motivirati ih da izađu na sljedeće izbore na kojima se odabiru hrvatski zastupnici koji će predstavljati našu državu u Europskom parlamentu. U sklopu projekta naši mladi istraživači sudjelovali su na brojnim radionicama koje su tematski pokrivale područja iz svakodnevnog života u kojima bi se mladi mogli aktivirati i doprinijeti sebi i društvu.

Sudionici su u Strasbourgu imali priliku posjetiti Europski parlament i susresti se sa zastupnicima iz svoje zemlje.  Naši su predstavnici razgovarali s hrvatskim zastupnikom Tomom Gallijem, a pridružila im se i njemačka izviđačica hrvatskih korijena. Poseban gost projekta bio je i glavni tajnik Svjetske organizacije skautskog pokreta, AhmadAlhendwi koji je održao zanimljiv motivirajući govor te proveo neko vrijeme u razgovoru sa sudionicima projekta.

Naša delegacija vratila se puna dojmova koje jedva čekaju prezentirati svojim vršnjacima, a imaju i jednu poruku za sve nas koja glasi- Izađite na nadolazeće izbore i glasajte!

Sonja Kostanjevec i Karlo Tomašković

„My Europe, My Say“