Održan je još jedan vikend Regionalnog tečaja naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske za regiju Jug i to drugi po redu. Atmosfera je bila još bolja nego prošli put i tečajci su bili odlični. Vikend tečaj održan je 13. i 14. travnja u Splitu u prostorijama Splitskog skautskog zbora. Iako je vikend bio prohladan i bilo nam je malo teško ustati iz kreveta ipak smo se okupili u velikom broju i odradili sve potrebno.

Tečajci su se upoznali sa strukturom jatnog i patrolnog sastanka, strukturom šetnje i izleta, naučili su nešto više o oblicima rada, životu u izviđačkoj grupi te ceremonijalima, o administraciji grupe i komunikaciji. Imali su i predavanje te radionice i na temu izviđačkog programa, socijalnih vještina te posebnih potreba djece i mladih. Predavanje koje je tečajcima bilo najzanimljivije te u kojem su najviše sudjelovali bilo je predavanje o timskom duhu o kojem su naučili nešto više praktičnom metodom, kroz različite timske igre.

Pauze su tečajci koristili za druženje, marende te različite slobodne aktivnosti, a u subotu su imali i dužu pauzu pa su neki to iskoristili za zajedničko igranje pikada. Podijeljeni su im novi tečajski zadatci za koje trebaju požuriti jer nas III. vikend Regionalnog tečaja naobrazbe SIH-a čeka uskoro i to u izviđačkom domu Kreševo Brdo. Tijekom toga, imat će priliku pokazati i primijeniti sve naučeno te se i sami okušati u vođenju sastanaka. S nestrpljenjem iščekujemo idući vikend tečaj te žurimo dalje u obavljanje zadataka jer vremena je ostalo još malo.

Uz izviđački pozdrav, BUDI PRIPRAVAN!

Paula Marković, voditeljica regionalnog tečaja naobrazbe – regija Jug