Završio je 24. svjetski izviđački Jamboree, ali drugi Jamboree je tek iza ugla. JOTA-JOTI (Jamboree-on-the-Air-Jamboree-on-Internet) najveći je digitalni izviđački događaj na svijetu koji promiče prijateljstvo i globalno građanstvo. Događaj se odvija putem interneta od 18. do 20. listopada 2019. Ove godine namjerava se angažirati oko 2,5 milijuna izviđača iz preko 170 zemalja.

Događaj je otvoren za izviđače širom svijeta koji se mogu pridružiti s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme vikenda i doživjeti dinamičan program obrazovnih aktivnosti usredotočenih na 21. stoljeće. Događaj također omogućava mladima da se povežu s kolegama izviđačima iz cijelog svijeta i upoznaju vrijednosti svjetskog građanstva, a ovo možemo očekivati od nove JOTA-JOTI platforme:

  • Potpuno redizajniranu digitalnu platforma koja će služiti kao središte za sve JOTA-JOTI informacije, događaji i aktivnosti.
  • Novi, sustav za registraciju jednostavan za korištenje koji će sudionicima omogućiti da se prijave kao izviđačka grupa ili kao pojedinac s bilo kojeg mjesta širom svijeta.
  • Internetski imenik svih lokacija izviđačkih skupina na kojima se nalaze programi i aktivnosti događa se tijekom vikenda.

Da biste sudjelovali u JOTA-JOTI za 2019. godinu, posjetite novu digitalnu platformu kako biste se registrirali kao izviđačka skupina ili kao pojedinac (https://www.jotajoti.info/). Za sva daljnja pitanja, obratite se Mihajlu Atanackoviću (matanackovic@scouts.org), direktoru Digitalne suradnje sa svijetom od strane Svjetske skautske organizacije.