Sto izviđača iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske okupilo se od 17. do 20. listopada u Jagodini. U organizaciji Saveza izviđača Srbije održao se V. Forum mlađih brđana, Balkanske regije Svjetske organizacije izviđačkog pokreta čija je ovogodišnja tema bila zagovaranje politika mladih.

Susret je protekao vrlo edukativno, s mnoštvom debata, kreativnih ideja i planova za budućnost. Uz edukativni dio, izviđači starosti od 18 do 29 godina imali su priliku osjetiti i kulturu grada Jagodine te se vrlo dobro zabavili i upoznali kroz kulturno-zabavne večernje programe na temu Rimskog foruma. Posebice je zanimljiva bila Internacionalna večer, odnosno “Toga party”.

Savez Izviđača Hrvatske u Jagodini je imao svojih 15 predstavnika iz 10 odreda (28. SDI Dubrava, OI Hrvatsko Zagorje, IK Javor, OIP Kantrida, OI N.B. Đebo, OI Plamen, OI Primorje, US Savski Gaj, OI Sljeme, UIP Uljanik). Ponosno i na vrlo dobar način predstavili su Hrvatsku te gradove i odrede iz kojih dolaze.

Monika Feher,
vođa hrvatskog kontingenta za Forum