Vodstvo Saveza okupilo se u malom slavonskom dragulju, hostelu „Dravska priča“, u Noskovcima nedaleko Virovitice, od 15. do 17. studenog na operativnom planiranju. Članovi Vijeća, Izvršnog odbora, načelnici, zaposlenici, predstavnici nekoliko regija tri su dana analizirali postojeće stanje i zajedničkim snagama napravili plan rada za sljedeću godinu.

Vikend je započeo prezentacijom postojećeg stanja Saveza. Bojko Kukić, predsjednik Izvršnog odbora podnio je izvještaj o radu te njihovo viđenje stanja u SIH-u. Riječ je preuzeo Davor Iščić, predsjednik Vijeća, koji je dao njihovu perspektivu rada u 2019. godini. Uvodni dio završio je izvještajem Tamare Karlović ispred Ureda Saveza.

Sljedeća tema bila je analiza rada Saveza. Svi su prisutni imali priliku istaknuti ono što smatraju dobrim, kao i ono što bi po njihovom mišljenju trebalo bolje ili drugačije. Konstruktivne kritike, rasprava, prijedlozi trajali su do dugo u noć te su se nastavili i cijelo subotnje prijepodne.

Poslije ručka prisutni su uzeli kratak predah. Pod vodstvom naših domaćina iz Informativno edukativnog centra „Dravska priča“ prošetali smo poučnom stazom na kojoj smo se upoznali s Rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Područje kojim smo šetali dio je i Nacionalne ekološke mreže te prvog Regionalnog parka proglašenog na području RH.

Poslijepodne je bilo posvećeno planiranju rada u 2020. godini na temelju svih dobivenih komentara i prijedloga. Prvo je napisana lista dobrih želja, potom su se iz nje slagali prioriteti u skladu s resursima i mogućnostima.

Na kraju dana ljudi su nastavili rad po odborima i krenuli razrađivati svoj dio posla za sljedeću godinu.

Nedjelja je također prošla u radnom ozračju. Vijeće je održalo sjednicu, dok su članovi Izvršnog odbora te prisutni načelnici i njihovi zamjenici nastavili planiranje svojeg dijela obaveza za sljedeću godinu.

Još jednom veliko hvala domaćinima Informativno edukativnog centra „Dravska priča“. Ovo sigurno nije naš zadnji posjet ovom predivno uređenom hostelu.