Savez izviđača Hrvatske, uz pomoć Europske skautske fondacije, upravo je pokrenuo donacijsku kampanju kako bismo omogućili daljnje održavanje naše kampanje Boranka (Eng. Paint it Back) – najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije. Izviđači su, kroz kampanju Boranka, do sada već okupili više od 5,000 volontera i zajedno s njima posadili više od 50,000 novih stabala na požarištima.

Za potrebe kampanje, od pepela izgorjelih borova proizveli smo jedinstvene bojice – Boralice. Koristeći Boralice, građani mogu sami nacrtati svoje stablo, fotografirati ga i postaviti u virtualnu šumu na www.boranka.hr. Za svako tako virtualno posađeno stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke u prirodi će posaditi pravo.

Kampanja Boranka je za svoju učinkovitost i kreativnost već osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, postavši tako najnagrađivanija neprofitna kampanja u povijesti Hrvatske.

Sada nam je potrebna Vaša pomoć kako bismo stvorili nove šume na crnim zgarištima, ali i proširili priču o kampanji Boranka i izviđačima širom Hrvatske i svijeta.

Donacijska kampanja se nalazi na Indiegogo crowdfunding platformi, a možete ju vidjeti i sudjelovati u kampanji klikom na OVU POVEZNICU.

Otvaranjem poveznice naći ćete dodatne informacije o kampanji Boranka, njezinim dosadašnjim postignućima i budućim ciljevima, a možete i podijeliti link Vašim prijateljima i poznanicima.

Svi koji pomognu kampanju donacijom mogu dobiti na kućnu adresu Boralicu. Mogu i pokloniti nekome posađeno stablo, dobiti svoje stablo i imenovati ga pa čak i posaditi „svoju“ šumu.

Na taj način zajedno možemo stvoriti novi život iz pepela i požarišta pretvoriti u nove šume.

Ispod teksta nalazi se newsletter na engleskom i hrvatskom s aktivnim linkovima koji možete poslati Vašim prijateljima i poznanicima te ih pozvati da i oni podrže kampanju.

Hvala Vam na pomoći.

Uz izviđački pozdrav,
Dan Špicer