Izviđački voditelji Saveza izviđača Hrvatske okupili su se 7. i 8. ožujka na Sljemenu na još jednom Seminaru za operativne voditelje SIH-a. Odlična atmosfera, puno novih ideja te mnoge radionice i igre obilježili su vikend.

Subota je krenula otvaranjem aktivnosti, a nakon otvaranja došlo je vrijeme za radionice. Mladi voditelji imali su radionicu o izviđačkim idolima, kreativne radionice te radionicu o igrama. Odrasli voditelji sudjelovali su na radionici Agencije za mobilnost i programe Europske unije na kojoj su saznali sve o projektima solidarnosti. Potom su imali radionicu Free being me te radionicu udruge Zero waste.

Dan je završio odličnim kulturno – zabavnim programom; dodjelom izviđačkih Oskara, takozvanih Sokskara.

U nedjelju ujutro mladi voditelji sudjelovali su na radionici Diversity and inclusion, a odrasli voditelji poslušali su primjere dobre prakse koje su pripremili predstavnici OI “Javor” i OI “Jarun” iz Zagreba te su nakon toga podijelili međusobno svoja iskustva i dobre primjere.

U pauzama između radionica imali smo zajedničke trenutke na kojima smo plesali, igrali se, sjetili se najdražih izviđačkih trenutaka i još se bolje međusobno povezali.

Na zatvaranju susreta svi sudionici dobili su svoju potvrdu, a nekima su dodijeljene i pripadajuće licence. Ovim putem još jednom čestitamo svim licenciranim voditeljima.

Hvala svim organizatorima na trudu, vremenu i pozitivnoj energiji koju su uložili u pripremu i provedbu ovogodišnjeg Seminara.

Hvala svim sudionicima koji su došli na Seminar, nadamo se da ste se u svoje udruge vratili s nekim novim idejama, poznanstvima i motivacijom za rad.

Više fotografija možete pronaći na našoj službenoj Flickr stranici.

Uz izviđački pozdrav Budi pripravan do neke iduće aktivnosti!
Vodieljski tim susreta