Monika Feher (IK „Javor“, Osijek) i Hrvoje Maligec (US „Savski Gaj“, Zagreb) tjedan su dana boravili u gradu Porto u Portugalu na treningu pod nazivom „Scouts for Gender Equality“.

Trening mladih voditelja na temu cilja održivog razvoja broj pet, odnosno na temu ravnopravnosti spolova, organizirala je Europska regija Svjetske organizacije izviđačkog pokreta, a održan je od 26. veljače do 1. ožujka. Sudjelovali su i predstavnici saveza iz drugih zemalja Europe kao što su Island, Danska, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Rumunjska, Engleska, Finska itd.

“Trening je bio vrlo koristan za daljnji rad na tu temu, posjetili su nas i predstavnici Europske fondacije mladih (EYF), učili smo kako što kvalitetnije implementirati naše ideje i projekte, što je uopće ravnopravnost spolova te što je #HeForShe kampanja”, ističe Monika.

“Radionice i predavanja bili su dobro isplanirani i imam osjećaj da su nas dobro uveli u temu”, nadodaje Hrvoje.

Monika i Hrvoje sada imaju zadatak doprinositi ostvarenju cilja održivog razvoja broj pet među hrvatskim izviđačima i ostalom djecom i mladima u Republici Hrvatskoj. Oni sada predvode Gender equality team u sklopu Tima za međunarodnu suradnju Saveza izviđača Hrvatske te se vesele budućim projektima.

Kažu kako će se uz projekt koji planiraju provesti u Hrvatskoj vrlo rado odazvati i na pozive udruga.

Po njihovoj motivaciji, vjerujemo da će im zemlja mora, vina i nogometa dugo ostati u lijepom sjećanju.