Sukladno razvoju situacije uzrokovane širenjem koronavirusa COVID-19 te sukladno preporuci nadležnih institucija, Savez izviđača Hrvatske i Savez izviđača Rijeke donijeli su odluku o otkazivanju Zborovanja SIH-a, koje se od 15. do 17. svibnja trebalo održati u Rijeci.

Unatoč uloženom trudu voditelja Saveza izviđača Rijeke oko organizacije i osmišljavanja programa Zborovanja, morali smo donijeti odluku. S obzirom na trenutnu situaciju i nemogućnosti predviđanja daljnjeg tijeka razvoja epidemije i koje će posljedice ostaviti na društveni život i ekonomsku situaciju, termin održavanja i organizacije Zborovanja bit će donesen kad se za to steknu svi uvjeti.

Do 15. travnja ove godine (do roka za prijave), ukupno su svoje sudjelovanje na Zborovanju prijavile 23 izviđačke udruge iz Hrvatske s ukupno 640 sudionika, te 21 ekipa za DIO, ali su prijave stizale samo do kraja ožujka, a zatim presahnule. U istom razdoblju na žiro račun Saveza izviđača Rijeke, 17 je udruga uplatilo zatraženu kotizaciju. Uprava Saveza izviđača Rijeke donijela je odluku i da se sva uplaćena sredstva u narednih sedam dana vrate svim uplatiteljima.

Srdačan pozdrav,
Boris Vujnović,
glavni načelnik