Faze popuštanja mjera zbog pandemije uzrokovane koronavirusom COVID – 19 su krenule i to nas sve veseli. Nadamo se kako će nam epidemiološka situacija dozvoliti da se na ljeto, u kolovozu, vidimo u Lovincu na Šumskoj školi Saveza izviđača Hrvatske. U nastavku slijede informacije za navedenu aktivnost.

U sklopu Šumske škole realizirat će se osposobljavanja po sljedećim razinama:

 • Osnovno osposobljavanje izviđačkih voditelja I. dio – Asistent voditelja sekcije (vođa jata/patrola)
  • minimalna dob – 15 godina (godište 2005. i stariji)
  • navedeno osposobljavanje u cijelosti će se realizirati na Šumskoj školi SIH-a
 • Osnovno osposobljavanje izviđačkih voditelja II. dio – Voditelj sekcije (vođa družine)
  • minimalna dob – 18 godina (iznimno, uz obrazloženje, s navršenih 17 godina)
  • uvodni seminar, osobni projekti, Šumska škola SIH-a
 • Napredno osposobljavanje izviđačkih voditelja – Voditelj programa udruge (načelnik odreda)
  • minimalna dob – 18 godina (godište 2002. i stariji)
  • uvodni seminar, osobni projekti, Šumska škola SIH-a

Termin održavanja Šumske škole je od 8. 8. do 16. 8. 2020. Polaznici osposobljavanja za voditelje sekcija (vođe družine) te voditelje programa udruge (načelnici odreda) na teren dolaze 5. kolovoza, a najkasnije 6. kolovoza te će sudjelovati u konačarskom dijelu logorovanja.

Kao što je i navedeno, za voditelje sekcija (vođe družine) i voditelje programa udruge (načelnici odreda) održat će se i uvodni seminar koji je planiran u terminu od 20. do 22. lipnja. Ukoliko ne bude moguće realizirati uvodni vikend seminar u navedenom terminu (zbog epidemiološke situacije), on će se održati za vikend od 17. do 19. srpnja.

Kotizacija ovogodišnje Šumske škole iznosi 200 kn po sudioniku. Ostatak, veći dio troškova sufinancirat će organizator, Savez izviđača Hrvatske. U kotizaciju je uračunat trošak organizacije, predavanja i radionica, prehrana, nabava potrebne opreme, programski te promo materijal. Prijevoz nije uračunat u cijenu, Savez izviđača Hrvatske ne pokriva putne troškove polaznika.

PRIJAVE:

Prijavu polaznika za ovogodišnju Šumsku školu možete izvršiti ispunjavanjem elektroničke prijavnice:

Prijave polaznika za osposobljavanje za voditelja sekcije (vođe družine) i voditelja programa udruge (načelnici) su produžene te su do 10. lipnja, a za asistenta voditelja sekcije (vođe jata i patrola) do 30. lipnja. Prijava podrazumijeva ispunjenu elektronsku prijavnicu i uplaćenu kotizaciju.

U privitku možete pronaći raspis navedene aktivnosti te u njemu više detalja o svemu.

Organizator zadržava mogućnost otkazivanja svih aktivnosti ukoliko se situacija oko epidemije koronavirusa, COVID-19 ne smiri te na taj način onemogući realizaciju planiranih aktivnosti.

Djelovat ćemo u skladu s naputcima nadležnih institucija. O svim eventualnim promjenama, udruge će biti pravovremeno obaviještene.

KONTAKT:

Ivana Jarebica, načelnica za naobrazbu SIH-a, 091 596 1059, naobrazba@scouts.hr

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan!

Uprava Šumske škole 2020.

Tereni: