Uspješno je završio uvodni vikend seminar osposobljavanja za voditelje sekcije (vođe družine) te voditelje programa udruge (načelnike odreda) koji je sastavni dio Šumske škole 2020. za navedena osposobljavanja.

Uvodni vikend seminar održan je u Fužinama, u skautskom centru Rakov jarak od 19. 6. do 22. 6. 2020. Prisustvovalo je ukupno 15 polaznika na osposobljavanju za voditelje sekcije (vođe družine) te ukupno 10 polaznika na osposobljavanju za voditelje programa udruge (načelnike odreda). Tijekom vikenda izmijenilo se ukupno 12 različitih predavača.

Proveli smo četiri dana u prekrasnom šumskom ambijentu u Fužinama. Kroz različita predavanja i radionice polaznici su se upoznali s različitim sadržajem modula koji pripadaju pojedinom osposobljavanju. Provedeno je i uvodno testiranje, koje je bilo orijentacijske, a ne eliminacijske naravi. Večeri su bile rezervirane za druženje i program uz logorsku vatru te za terensku igru, ali i nastavak rasprave o pojedinim temama nakon predavanja.

Prekrasan šumski ambijent, divne motivirane mlade i odrasle osobe, odlična atmosfera i puno novih prenesenih znanja te kvalitetnih otvorenih rasprava rezultiralo je odličnim izviđačkim vikendom u Fužinama.

Vikend je završio podjelom zadataka koje polaznici trebaju izvršiti do Šumske škole u kolovozu.

Prema trenutnom stanju prijava očekuje nas brojčano velika Šumska škola te se nadamo kako će epidemiološka situaciji biti povoljna te nas neće spriječiti u realizaciji.

VELIKO HVALA svim predavačima, članovima logističkog i organizacijskog tima vikenda i naravno polaznicima osposobljavanja koji su ovaj vikend bili s nama!

Svima želimo uspješno izvršavanje zadataka i osobnih projekata do Šumske škole!

Veselimo se idućem zajedničkom susretu u kolovozu u Lovincu!

Fotografije možete pronaći na našoj Flickr stranici.

Uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!
Uprava Šumske škole 2020.