Zakoračili smo u jednu novu avanturu do koje nas je dovela epidemiološka situacija. Nismo htjeli dozvoliti da nam korona skroz poremeti planove pa smo se organizirali, okupili, osigurali tehničke uvjete i definirali nastavak naobrazbe, ali ONLINE!

Početkom studenog, u tri različita termina, dan za dan, polaznici prijavljeni na osposobljavanje za voditelje sekcije (vođe družina) „našli“ su se na Zoomu i time obilježili početak online naobrazbe za navedenu razinu. Analizirali su odrađene projekte (koji su im zadani nakon realiziranog uvodnog vikenda u Fužinama u lipnju), ispunili kratak orijentacijski test, razgovarali, još se malo bolje upoznali…

Neće online ići samo navedena razina, već isto očekuje i naše istraživače koji su prijavljeni na osposobljavanje za asistente voditelja sekcije (vođe jata i patrola).

Svi polaznici su prošli tjedan uključeni u Moodle = sustav za e-učenje preko kojega ćemo provoditi naobrazbu u ovom ciklusu. Moodle ćemo kombinirati i sa sastancima preko Zoom platforme, a polaznici će rješavati različite zadatke i u ostalim digitalnim alatima, ali i uz pomoć mentora iz udruge razrađivati i izvršavati osobne projekte.

Svi su već prošli testnu temu o Savezu izviđača Hrvatske, istražili i naučili kako koristiti sustav, ispunili prve testove te predali prve zadatke! Ovaj tjedan ih očekuju prva video predavanja i pripadajući zadaci!

A kako izgleda sustav i što su to naši polaznici trebali odraditi kao dio testne teme možete pogledati u našem videu s uputama za korištenje Moodlea prilikom prve prijave – Moodle upute – prva prijava.

Družimo se, učimo i napredujemo online do prvog idućeg mogućeg trenutka za aktivnost uživo!

Uspješan početak i nastavak naobrazbe u novim uvjetima želimo svima!

Ivana Jarebica
Načelnica za naobrazbu Saveza izviđača Hrvatske