U četvrtak, 3.12.2020. u Hrvatskom saboru održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Hrvatske izviđačke parlamentarne unije – HIPU. Svrha HIPU-a je s pozicije Sabora pružati podršku razvoju Izviđačkog pokreta u Republici Hrvatskoj.

Novi saziv HIPU-a čini 20 zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora. Za predsjednika HIPU-a izabran je saborski zastupnik Ante Bačić, a za potpredsjednicu HIPU-a saborska zastupnica Nikolina Baradić.

Na početku sjednice rad Saveza izviđača Hrvatske zastupnicima su predstavili Boris Vujnović, glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske i Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske. Sjednici je prisustvovala i Državna tajnica za demografiju i mlade, gospođa Željka Josić, koja je izviđačima i svim zastupnicima HIPU-a zaželjela uspješan budući rad i ponudila podršku Državnog ureda u radu Saveza izviđača Hrvatske.

Savez izviđača Hrvatske ovim putem zahvaljuje svim saborskim zastupnicama i zastupnicima koji svojim djelovanjem kroz HIPU žele doprinijeti radu i razvoju Izviđačkog pokreta u Hrvatskoj, a posebno čestita na izboru gospodinu Bačiću i gospođi Baradić.

Više možete pročitati na stranicama Hrvatskog sabora.