Dragi izviđački voditelji,

Ovim putem pozivamo Vas i patrole u Vašim udrugama na sudjelovanje u međupatrolnom natjecanju Saveza izviđača Hrvatske, namijenjenom patrolama izviđača i istraživača, a koje će se odvijati putem Izviđalice.

ŠTO?

Natjecanje pod nazivom “Patrolni izazovi” za sve patrole udruga članica Saveza izviđača Hrvatske.

TKO?

Natjecanje je prvenstveno namijenjeno patrolama izviđača, ali u posebnoj kategoriji mogu sudjelovati i patrole istraživača. Važno je da su patrole kroz ciklus natjecanja u istom sastavu i imaju za to vrijeme isto ime patrole.

KADA?

Natjecanje je predviđeno u više ciklusa, a prvi će trajati dva mjeseca – kroz veljaču, ožujak i dio travnja 2021. godine. Izazovi će biti objavljivani jednom tjedno, ponedjeljkom, počevši s idućim ponedjeljkom 15. veljače. Prema tome, u ovom ciklusu patrole očekuje osam izazova. Naredni ciklusi bit će najavljeni s obzirom na promjene u mogućnostima tehničke realizacije natjecanja (ako bude mogućnosti provedbe uživo).

GDJE?

Ovaj ciklus natjecanje će se provoditi online, preko Izviđalice. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, izazovi za patrole bit će koncipirani tako da ih je moguće izvršiti sukladno svim epidemiološkim mjerama i predati online.

KAKO?

Svaki ponedjeljak na Instagramu i Facebooku Izviđalice bit će postavljen novi patrolni izazov u obliku objave. Patrole će imati do nedjelje tog tjedna da pošalju svoje dokaze o izvršenju izazova. Dokazi o izvršenju izazova bit će različiti – fotografije, snimke zaslona, videi i ostalo. Neki od izazova bit će postavljeni na drugim društvenim mrežama kao što je TikTok, ali upute za svaki će se nalaziti na Instagramu i Facebooku. Osim objavljivanja na društvenim mrežama, svi će izazovi, kao i sve ostale objave, biti poslani i na kontakt e-mail adresu/e navedenu/e u prijavi. Patrole će moći slati izvršene izazove na Instagram (https://www.instagram.com/izvidalica/), Facebook (https://www.facebook.com/izvidalica/) i e-mail Patrolnih izazova (patrolni.izazovi@scouts.hr), važno je samo da se šalju s korisničkog/ih računa navedenog/ih u prijavi.

Slobodno nam se javite za dodatna tehnička pojašnjenja!

BODOVI I NAGRADE?

Svaki tjedni izazov nosit će 10 bodova koji se ostvaruju izvršenjem izazova u zadanom roku. Organizator natjecanja odabire jedan najbolje izvršeni izazov koji nagrađuje s dodatnih 10 bodova svaki tjedan. Na kraju ciklusa, pobjednička/e patrola/e osvajaju nagradu Saveza izviđača Hrvatske, koja će biti najavljena nakon proglašenja pobjedničke patrole. Bodovi će se zbrajati i u sljedećim ciklusima te će, uz proglašenje pobjednika svakog ciklusa, biti moguće i proglašenje pobjednika više uzastopnih ciklusa, npr. na kraju godine.

PRIJAVE?

Svaka se patrola obavezno prijavljuje zasebno preko prijavnice na sljedećoj poveznici:
https://sih1952.typeform.com/to/zLp41FLK

Budući da je ideja natjecanja da patrole izazove izvršavaju samostalno, naravno uz podršku mentora voditelja, nužno je da patrole izaberu među sobom vođu patrole ako ga već nemaju, ili jednu osobu među sobom koja će biti zadužena za slanje izvršenih izazova i čije se ime onda navodi na prijavnici pod vođu patrole. Nužno je da svi ostali podaci budu točni radi što boljeg vođenja evidencije i bodovanja sudionika natjecanja. Patrole se mogu prijaviti za vrijeme trajanja natjecanja, a bodovi se počinju skupljati po izvršenoj prijavi.

Ukoliko imate ili tijekom ciklusa dobijete ideju za neke zanimljive izazove, slobodno pošaljite prijedloge na e-mail adresu program@scouts.hr.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju!