Savez izviđača Hrvatske s ponosom provodi još jedan projekt u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Projekt „Mladi za obnovu ruralnih sredina“ koji se financira iz programa Europskih snaga solidarnosti nosit će radni naziv „Lovaške priče“, eng. Lovas Tales.

Projektom se želi utjecati na razvoj lokalnih zajednica ruralnih sredina kroz aktivnosti za opće dobro i promoviranje solidarnosti u zajednici. Cilj je ovog projekta kroz dugoročno razdoblje doprinijeti razvoju lokalne zajednice, Općine Lovas u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Krajobrazno uređenje, stvaranje ratarskog, šumskog i kulturnog krajolika te pružanje solidarne podrške stanovnicima u nepovoljnijem položaju (stanovnici ruralnih sredina) samo su neke od planiranih aktivnosti.

Projektna aktivnost traje dva tjedna u vremenskom periodu od 14. do 28. lipnja 2021. godine.

Više o programu Europskih snaga solidarnosti i mogućnostima za organizacije civilnoga društva i mlade osobe na ovoj poveznici.

Pozivamo sve mlade osobe između 18 i 30 godina da pročitaju upute i prijave se putem poveznice u ovom dokumentu. Mlade osobe ne mogu biti iz Republike Hrvatske. Prihvatljivi su sudionici državljani EU, državljani zemalja zapadnog Balkana ili programskih i partnerskih zemalja (popis prihvatljivih država, str. 15. i 16.).

Sudionicima su pokriveni svi troškovi (prijevoz, smještaj, prehrana te ako je potrebno testiranje na COVID-19), kao i dnevni džeparac.

Detailed instructions in English.