U subotu, 30. listopada 2021., u jutarnjem terminu, na Zvončacu u Splitu okupili su se poletarci regije Jug kako bi sudjelovali na nacionalnoj regionalnoj aktivnosti Jesenske igre poletaraca, čiji je organizator ove godine bio OIP „Spinut“ iz Splita.

Sudjelovalo je 90 poletaraca i 15 pratitelja, a za uspješnost aktivnosti zaslužno je 20 volontera koji su pomogli u izvedbi aktivnosti. Prisustvovali su poletarci iz OIP „Jadran“, SK „Split“, SK „Marjan“, OI „Zarus“, UI „Dugi Rat“, UI „Omiš“ te iz OIP „Spinut“.

Na samom početku aktivnosti poletarci i vučići odigrali su zajedničku igru Utrka konja, a potom su imali osam kružnih radionica na kojima su na zabavan i atraktivan način obradili temu ekologije. Na svakoj radionici jata su trebala skupiti pečat u „Eko putovnicu“ i valja istaknuti kako su svi uspješno zaradili sve pečate.

Na radionicama su saznali nešto više o najvećoj volonterskoj aktivnosti pošumljavanja požarišta Dalmacije – Boranka tijekom koje su boralicama crtali vlastita stabla. Kroz ostale radionice osvijestili su važnost reciklaže i brige o prirodi pa su i na papiriće pisali lijepe misli o prirodi i kako ju zaštititi. Jedna radionica bila je posvećena pozitivnim svakodnevnim navikama – gašenje vode tijekom pranja zubi, gašenje svijetla prilikom izlaska iz kuće… Bilo je i radionica zabavnog karaktera pa su tako igrali igru crtanja cvijeta na flip chartu, igrali scavenger hunt… Uspomene su brojne, a osim svega navedenog, poletarci su dobili i razvijene jatne fotografije.

Udruge su po završetku aktivnosti dobile diplome za sudjelovanje, a svi poletarci dobili su različite promotivne materijale s kojima su bili oduševljeni. Aktivnost smo završili jatnim pokličima i zajedničkim, tradicionalnim „Ho-ruk“ usklikom.

Zaista je bilo lijepo vidjeti poletarce regije na jednom mjestu, a još ljepše je znati da su poletarci svojim domovima odnijeli neka nova znanja o prirodi, koja je ključna u životu svakog pojedinca, a naročito izviđača.

Još jednom hvala svima što su uljepšali sunčanu subotu svojim dolaskom, a posebno volonterima OIP „Jadran“ i SK „Split“ koji su nam pomogli u izvođenju radionica tijekom aktivnosti.

Sve fotografije s navedene aktivnosti možete pronaći na sljedećoj poveznici – Fotografije – Jesenske igre poletaraca regije Jug 2021.

Uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN do idućih Jesenskih igara poletaraca regije Jug!