S veseljem najavljujemo organiziranje Hrvatskog izviđačkog kontingenta za 25. Svjetsku skautsku smotru – 25th World Scout Jamboree, u Južnoj Koreji, 2023. godine gdje se očekuje 50.000 sudionika.

Najveća je to svjetska izviđačka aktivnost koja se održava svake četiri godine. Hrvatski izviđači sudjeluju od 1995. godine te će 2023. sudjelovati osmi put!

World Scout Jamboree krunska je aktivnost za koju se sprema tisuće mladih. Naime, samo jednom, u svom izviđačkom stažu možete otići na Jamboree kao sudionik. Sama aktivnost je uvijek za mlade, između 14 i 18 godina starosti. Stariji sudjeluju kao voditelji, mentori, volonteri…

Program Svjetske skautske smotre temelji se na skautskom programu u koji je uklopljena međukulturalna i međunacionalna suradnja i upoznavanje. Preporuka je da u svim aktivnostima i radionicama sudjeluju osobe iz različitih zemalja te na taj način jačaju toleranciju, prijateljstvo i skautski pokret.

25. Svjetska skautska smotra bit će održana u Južnoj Koreji u mjestu SanManGeum.

Tema Jamboreeja je Nacrtaj svoj san tj. Draw your Dream.

Sama se Smotra održava od 1. do 12. kolovoza 2023., no zajedno s Home Hospitalityem, odnosno boravkom kod lokalnih izviđača te putovanjem, za naše će članove trajati oko 17 dana.

Sudionici Svjetske skautske smotre su mladi koji u vrijeme Smotre neće biti mlađi od 14 niti stariji od 18 godina (22.7.2005. – 31.7.2009.).

Više detalja možete pronaći u dokumentu na OVOJ POVEZNICI.

A ako vas zanima kako je bilo na prošloj smotri u Sjedinjenim Američkim Državama 2019., fotografije možete pogledati OVDJE.