Regionalni susret voditelja regije Jug održan je tijekom vikenda 13. i 14. studenoga u izviđačkom domu Kreševo Brdo. Sudjelovalo je ukupno 28 izviđačkih voditelja te 9 organizatora (predavači, logistika…) iz pet udruga i to: SK “Marjan”, SK “Split”, OIP “Brodosplit”, OIP “Jadran” te OIP “Spinut”, a izvršni organizator bio je Splitski skautski zbor.

Program je bio podijeljen u dva dijela, za mlade izviđačke voditelje (15 – 17 godina) te za punoljetne izviđačke voditelje, a teme su bile prilagođene njihovom uzrastu te voditeljskim ulogama.

Prvog dana održane su različite teme pa su tako mladi izviđački voditelji čuli nešto više te imali priliku promišljati, raspravljati i odgovarati na različita pitanja o liku i ulozi vođe, o učenju i zoni učenja, izviđaštvu, patroli i družini, ali i o ulogama u skupini i obilježjima skupine.

Punoljetni izviđački voditelji su dan započeli s temom o Skautskoj metodi i izviđaštvu te programskim blokom o patroli i družini. Prije i poslije ručka imali su priliku osvježiti svoja znanja o planiranju, zatim o mekim vještinama (Softskills) te su se prije večere bolje upoznali s eSkautom i detaljima korištenja navedenog.

Na kraju dana svim sudionicima je predstavljena održana Šumska škola SIH-a 2021., plan za naobrazbu u 2022. te 11. Smotra izviđača Hrvatske 2022.

Uspješnu radnu i aktivnu subotu završili smo gledanjem filma Follow me boys koji je sadržavao veliki broj elemenata o kojima smo razgovarali i raspravljali tijekom programskih blokova taj dan.

Nedjelju ujutro iskoristili smo za zajednički rad u miješanim grupama te smo se fokusirali na osmišljavanje i razrađivanje različitih izazova za poletarce i izviđače.

Tijekom vikenda izviđački voditelji su imali priliku poslušati predavanja različitih tema, uključiti se u rasprave na provedene teme, sudjelovati u grupnom radu, a naravno, u međuvremenu se bolje upoznati, družiti i razmijeniti iskustva.

Svim sudionicima koji su prisustvovali na Susretu, a koji su završno sa Šumskom školom 2021. zadovoljili sve uvjete procesa osposobljavanja prošloga ciklusa podijeljeni su papiri za licenciranje izviđačkih voditelja.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi aktivnosti, a naravno, veliko hvala i našim sudionicima!

Zajedno smo proveli jedan divan vikend i iskreno se veselimo i iščekujemo prvu iduću zajedničku aktivnost!

Sve fotografije s navedene aktivnosti možete pronaći na sljedećoj poveznici – Fotografije – Regionalni susret voditelja regije Jug 2021.

Do iduće zajedničke aktivnosti udruga regije Jug, uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!