Nakon dvije godine pauze, ovu subotu, 23. travnja, u Splitu je održan Kup Svetog Duje – Izviđačko orijentacijsko natjecanje za izviđače i planinke – u organizaciji Skautskog kluba „Marjan“.

Natjecanje je bilo regionalno, za članove dobne skupine izviđači i planinke iz izviđačkih udruga regije Jug. Natjecanje je održano na području park šume Marjan te na Zvončacu. Sudjelovali su izviđači i planinke iz UI „Dugi Rat“, OIP „Jadran“, OIP „Spinut“ te SK „Marjan“.

Nakon otvaranja ekipe su pisale testove iz različitih područja (priroda, izviđačka organizacija, prva pomoć, topo test) te su imali ucrtavanje staze. Uslijedio je pregled opreme, pa su se uputili na stazu. Tri kontrolne stanice bile su na području park šume Marjan. Na jednoj od kontrolnih stanica crtali su skicu pod kutem, a na drugoj su trebali ići pod zadanim azimutom. Sve su ekipe uspješno prošle orijentacijsku stazu te došle do cilja na Zvončacu, gdje ih je čekao ručak i olimpijske discipline – podizanje i spuštanje šatora, vezivanje čvorova te signalizacija zastavicama.

Na zatvaranju su svima podijeljene diplome, a najboljim ekipama uručeni su i pehari.

Natjecanje je prošlo u jako dobroj atmosferi te bez ikakvih problema i poteškoća.

Sudionici su uspješno odradili sve zadatke, ali i usvojili nova znanja i vještine, družili se s članovima drugih izviđačkih udruga iz regije te proveli odličan dan u prirodi!

Hvala svim natjecateljima, voditeljima te volonterima!


  UKUPNI POREDAK:
 1. Morževi (SK Marjan) – 1144.8 bodova
 2. Levanat (OIP Jadran) – 960.8 bodova
 3. Manini pacijenti (UI Dugi Rat) – 826.3 bodova


  Mlađa kategorija (5. i 6. razred)
 1. Kornjače (OIP Spinut) – 688.6 bodova


  Izvan konkurencije
 1. Cipli (OIP Jadran) – 1078.6 bodova

Do iduće zajedničke aktivnosti, uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!