U srijedu, 25. svibnja, u Zagrebu je održana treća sjednica Hrvatske izviđačke parlamentarne unije, koja je pododbor Odbora za obitelj, sport i mlade Hrvatskog sabora. Sjednici su ispred Saveza prisustvovali predsjednica Lidija Pozaić Frketić, poslovni direktor Dan Špicer, glavni načelnik Boris Vujnović te tajnica Tamara Karlović.

Naši su predstavnici članovima HIPU-a predstavili projekte Saveza, između ostalih „CO2mpensating by planting“, 11. Smotru izviđača Hrvatske koja se i odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, „Festival vještina za život“, izviđački centar u Lovincu i slično. Istaknuli su i u kojim bi segmentima Savezu dobro došla veća podrška jedinica lokalne i regionalne samouprave, u čemu im članovi HIPU-a mogu pomoći kroz razne kontakte te promociju aktivnosti.

Neki članovi Pododbora sudjelovali su u dijelu navedenih aktivnosti te su pohvalili doprinos svih tih projekata razvoju djece i mladih, ali i podizanju kvalitete života u Republici Hrvatskoj.

Za više informacija pročitajte ČLANAK na stranicama Hrvatskog sabora.

Izvor fotografija: Hrvatski sabor

Izvor fotografija: Hrvatski sabor