Forum izviđačkih voditelja (FIV) te uvodna osposobljavanja i obrazovanja – uvodni seminar za programske suradnike, voditelje višednevnih aktivnosti, asistente voditelja sekcije, voditelje sekcije i voditelje odreda (načelnike) 2023. Saveza izviđača Hrvatske održana su tijekom vikenda od 10. do 12. ožujka 2023. godine u Zadru, u HI Hostelu Zadar.

Na aktivnosti vikend edukacije izviđačkih voditelja okupilo se preko 110 izviđačkih voditelja iz 28 izviđačkih udruga Saveza izviđača Hrvatske.

Osim sadržaja predavanja za svaki od programa svi sudionici su imali priliku sudjelovati na radionici o Strategiji Saveza izviđača Hrvatske 2030. te na predstavljanju 14. Zborovanja izviđača Hrvatske koje će se održati u Velikoj Gorici od 19. do 21. svibnja 2023. godine.

Sudionici su tijekom vikenda sudjelovali na nizu radionica i predavanja za svaki od programa te imali priliku sudjelovati u različitim raspravama, steći nova znanja i razmijeniti iskustva. Uz odlično vrijeme i divnu lokaciju uz more te kroz raznolik program vikend edukacija izviđačkih voditelja je prošla odlično!

Puno hvala HI Hostelu Zadar na odličnom smještaju, Jedriličarskom klubu „Uskok“ koji nam je ustupio prostorije na korištenje za potrebe održavanja predavanja te hvala i našim izviđačkim domaćinima Udruzi izviđača „Zarus“ iz Zadra.

Više fotografija možete pronaći na Flickr profilu Saveza izviđača Hrvatske na OVOJpoveznici.

Veliko hvala svim volonterima i sudionicima vikenda!

Do iduće zajedničke aktivnosti, uz izviđački pozdrav – BUDI PRIPRAVAN!

Ivana Jarebica
načelnica za naobrazbu Saveza izviđača Hrvatske