Ovogodišnji I-Spot održan je u Fužinama, u Primorsko-goranskoj županiji od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine u Skautskom centru Rakov jarak.

Na I-Spotu je sudjelovalo preko 150 sudionika iz 23 različite izviđačke udruge Saveza izviđača Hrvatske i to iz Zagreba, Koprivnice, Krapine, Varaždina, Križevaca, Požege, Osijeka, Velike Gorice, Rakovog Potoka, Rijeke i Splita.

Ciljana skupina aktivnosti bili su planinke-istraživačice i izviđači-istraživači (mladi uzrast učenika srednjih škola, 15 – 18) te starije istraživačice i stariji istraživači (mladi članovi patrola, 18 – 25 godina).

Tijekom vikenda vrijeme je bilo odlično – sunčano, bez oblaka i oborina te svježe. Svi sudionici spavali su u šatorima na logorskim terenima.

Sudionici su sudjelovali na različitim aktivnostima CZ Planinarenje, CZ Pionirstvo, CZ Plovidba te CZ Spašavanje. Aktivnosti su se održavale u SC Rakov jarak, na terenu nasuprot špilje Vrelo te na različitim lokacijama planinarskih ruta koje su realizirane.

U CZ Planinarenje realizirane su četiri rute i to uspon na Tuhobić, uspon na vrhove Medviđak i Kobiljak, uspon na Viševicu te tura na Preradovićev vrh.

U CZ Pionirstvo održane su radionice pionirstva s različitim zadacima i izazovima koji su bili prilagođeni dobi sudionika.

U CZ Plovidba sudionici su imali priliku čamcima ploviti po jezeru Bajer te se upoznati s tehnikama spašavanja na vodi.

U CZ Spašavanje održan je niz različitih aktivnosti i radionica i to radionice prve pomoći, aktivnost upoznavanja sa šatorom tipa M-70 (veliki zapovjedni modularni) i dizanje i spuštanje istog te posebno atraktivna aktivnost – predstavljanje opreme Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite.

Sudionici su tijekom vikenda uživali u predivnom vremenu uz brojne edukativne aktivnosti u nekoliko centara znanja, bruseći svoje vještine za život. Osim što su sudionici stekli nova znanja i vještine, sklopljena su i brojna prijateljstva.

Još jednom od 💚 zahvaljujemo svim sudionicima i volonterima bez kojih I-Spot 2023. ne bi prošao u tako dobroj atmosferi. 🥰

Veliko hvala i Ravnateljstvu civilne zaštite MUP RH koje nas je i u ovoj aktivnosti svesrdno podržalo.

📸 Ostatak fotografija možete pronaći u albumu na našem Flickr profilu Saveza izviđača Hrvatske. 🤩

🎥 A slobodno zavirite i na naš Youtube kanal te pogledajte i kratki VIDEO s aktivnosti.

Veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima.

Uz izviđački pozdrav – BUDI PRIPRAVAN!