Od 11. do 15. listopada predstavnici Saveza izviđača Hrvatske sudjelovali su na 10th European Educational Methods Forumu u Skopju, u Sjevernoj Makedoniji u organizaciji Europske skautske regije Svjetske skautske organizacije (WOSM-a).

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske bili su Marko Kovačević (načelnik za programe za djecu i mlade), Matea Jakolić (načelnica za zaštitu djece i mladih) te Ivana Jarebica (načelnica za naobrazbu).

Na navedenoj aktivnosti sudjelovalo je ukupno 84 izviđačka voditelja iz 23 različite države.

Osim što smo imali priliku sudjelovati na različitim radionicama i inspirativnim raspravama, razmijenili su iskustva i znanja te se umrežili s ostalim sudionicima, ali i predstavili Borenku i Boranku.

Cilj 10th European Educational Methods Foruma je osnaživanje europskih nacionalnih skautskih organizacija u oblikovanju obrazovnih politika, strategija, projekata i inicijativa.

Neke od tema na kojima su naši predstavnici sudjelovali su bile vezane uz digitalizaciju, program za djecu i mladu, mentalno zdravlje i dobrobit, volontiranje, održivost i razvoj i mnoge druge.

Na Forumu su po prvi puta sudjelovali i predstavnici novih nacionalnih organizacija članica koje su se pridružile Europskoj skautskoj regiji 1. listopada 2023.

Hvala svim organizatorima i volonterima iz Europske skautske regije i volonterima iz Сојуз на извидници на Македонија – Scout Association of Macedonia! ⚜️❤️

Uz izviđački pozdrav – BUDI PRIPRAVAN!