Tijekom vikenda 28. i 29. studenog 2023. godine održan je Regionalni susret mladih asistenata i izviđačkih voditelja regije Centar.

U dva dana aktivnosti i druženja na Sljemenu, više od 40 izviđačkih voditelja i volontera usavršavalo se kroz dijeljenje iskustava i usvajanje novih znanja. Osim sudionika iz regije Centar, na aktivnosti su im se pridružili i mladi asistenti i izviđački voditelji iz regije Zapad.

Mladi asistenti razmjenjivali su iskustva o volontiranju i uključivanju u humanitarno djelovanje, učili o temama poput različitosti i održivosti, te raspravljali o vršnjačkim ulogama u izviđačkim sekcijama.

Izviđački voditelji su učili o važnosti refleksije, dijelili iskustva o suradnji s roditeljima i raspravljali o očuvanju mentalnog zdravlja djece i mladih. Također, raspravljali su o važnosti komunikacije u voditeljskom timu te o načinima nošenja sa stresom.

Nadamo se da su svi sudionici zadovoljni vikendom i da ćemo se družiti uskoro, već na Seminaru za mlade asistente i Forumu izviđačkih voditelja u 2024. godini!