Odred izviđača ,,MP“ iz Podsuseda (Zagreb) je nakon 10 godina organizirao aktivnost Pozdrav proljeću – Proljeće u Podsusedu koja je okupila 378 sudionika iz regije Centar te 50 volontera, a u ime Saveza izviđača Zagreba.

Odredi koji su sudjelovali na aktivnosti su OI ,,Vladimir Nazor“ iz Karlovca, OI ,,N.B. Đebo“, XV. SDI ,,Tornado“, OI ,,Jarun“, 28. SDI ,,Dubrava“, OI ,,Javor“, TUS ,,Tur“, OI ,,Borongaj“, OI ,,Sljeme“, OI ,,Plamen“, DI ,,Golub Mira“, US ,,Savski Gaj“ te naravno OI ,,MP“ iz Zagreba.

Na ovoj se se aktivnosti i poletarci i izviđači natjecali u raznim disciplinama – dok su izviđači imaju pravo orijentacijsko natjecanje s disciplinama poput paljenja vatre, vezanja čvorova, signalizacije itd., poletarci su igrali razne štafetne, zabavne i edukativne igre. Naravno, sudionici su usput naučili puno o Podsusedu i o njegovoj povijesti.

Sudjelovalo je 20 jata i29 patrola od kojih su odabrana prva tri mjesta u svakoj dobnoj kategoriji, a to su redom:

 

Poletarci

  1. Jato Žabice – TUS “Tur”
  2. Jato Sjenica – OI “MP”
  3. Jato Plavi zmajevi – DI “Golub mira”

Izviđači i planinke

  1. Patrola Etna – OI “MP”
  2. Patrola SOS – OI “MP”
  3. Patrola Štuke – OI “N.B.Đebo”

 

Aktivnosti kao što je ova stvaraju zajedništvo, jačaju timski duh i osvještavaju važnost zaštite prirode, a sve to kroz šalu, igru, smijeh i zabavu! Veselimo se svim nadolazećim aktivnostima i nadamo se da će PUP postati jedna od redovnih aktivnosti!

Više fotografija s Proljeća u Podsusedu možete pronaći u ALBUMU na našem Flickr profilu.