Savez izviđača Hrvatske obustavlja održavanje redovnih i vanrednih aktivnosti (tjedni sastanci i radionice, okupljanja, izleti, druge aktivnosti u zatvorenom ILI na otvorenom) za vrijeme trajanje odluka Vlade RH o obustavi nastave, a i dulje, ako se ne suzbije širenje koronavirusa COVID-19.

Poštovani Izviđački voditelji,

vjerujemo kako svi, kao i mi, pozorno pratite razvoj situacije sa širenjem koronavirusa COVID-19 u svijetu i Republici Hrvatskoj.

Sukladno razvoju situacije, službenim obavijestima iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te odluci Vlade RH o obustavi rada vrtića, škola i fakulteta na 2 tjedna, Savez izviđača Hrvatske obustavlja održavanje redovnih i vanrednih aktivnosti (tjedni sastanci i radionice, okupljanja, izleti, druge aktivnosti u zatvorenom ILI na otvorenom) za vrijeme trajanje odluka Vlade RH o obustavi nastave, a i dulje, ako se ne suzbije širenje koronavirusa COVID-19.

Savez izviđača Hrvatske, kao jedna od najvećih organizacija koja okuplja djecu i mlade, promiče djelovanje sukladno uputama nadležnih institucija i stavlja sigurnost svojih članova, kao svih ostalih građana RH, na prvo mjesto.

Kolektivno djelovanje svih dionika – institucija, udruga, tvrtki – nužno je za sprječavanje daljnjeg širenja koronavirusa COVID-19.

O održavanju nacionalnih programskih aktivnosti najavljenih za proljeće 2020. bit ćete naknadno obaviješteni, a njihovo održavanje isključivo ovisi o razvoju situacije i uputama institucija.

Molimo Vas da redovito pratite službene obavijesti, i da se u čim većoj mjeri držite uputa o mjerama higijene koje daju nadležne institucije.

Obavijesti možete pratiti na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Savez izviđača Hrvatske
Nacionalna skautska organizacija