joti 2013 contekstPretvori svoje kreativne ideje u stvarnost – želiš li biti autor ovogodišnjeg JOTA- JOTI logotipa za sve izviđače u svijetu!?

WOSM je u potrazi za službenim logotipom JOTA-JOTI 2013 – pa ako želite vidjeti svoju ideju na tisuće bedževa i nagrada, pogledajte kao to ostvariti! Svoje prijedloge pošaljite do 16. lipnja ili pogledajte prijedloge koji su do sada stigli.

U nedostatku inspiracije možete pogledati izbor klasičnih JOTA-JOTI proizvoda, dostupnih u  Svjetskom Scout Shopu 

The World Scout Jamboree on the Internet (JOTI) je međunarodni izviđački susret na Internetu koji se održava svake godine treći vikend u listopadu. Od 1996. godine JOTI je službena akcija Svjetske izviđačke organizacije.

Tog vikenda tisuće izviđača iz cijeloga svijeta i međusobno će razgovarati pomoću Interneta, koristeći sve dostupne komunikacijske tehnologije, od web pretraživača, e-maila, chat programa, mikrofona, skenera i digitalnih fotoaparata. Izviđačke udruge mogu kombinirati ovaj događaj s Jamboreeom u eteru (JOTA – The Jamboree On the Air), aktivnosti u kojoj izviđači komuniciraju pomoću radio-amaterskih uređaja.

JOTI vam omogućava stvaranje prijateljstava s izviđačima iz drugih država i pruža mogućnost da saznate više o njihovom životu. Često se ti kontakti očuvaju više godina i prethodnica su kasnijim posjetima, susretima i zajedničkim aktivnostima.

Milan Macut, načelnik za informiranje