jing jangOve godine će se to dogoditi u okolici Dugog Rata pokraj Omiša, a ugostiti će nas naši izviđački prijatelji iz OI Dugi Rat u čijim ćemo prostorijama spavati  ( tko želi, naravno ).

Natjecanje se odvija u terminu 2.kola izviđačke lige kao i prošle godine 15.-17. studenog 2013.g.

Smještaj je u prostorijama učionica, a kako se radi o parketu, tko želi spavati na „mekanom“ morati će ponijeti svoje karimate, podloške i sl.

Sudjelovati mogu svi članovi koji u ovoj godini navršavaju 16 godina (ili više naravno) tj. svi koji su rođeni 1997. ili prije. Ekipe su sastava po volji (muški, ženski ili mješoviti) i broje 4-5 članova (prema propozicijama DION-a).

Dolazak ekipa je predviđen u petak (15.11.2013) navečer. U prijavama ćete sami odlučiti u koliko sati, ali mi bi voljeli kad bi to bilo do recimo 20:00 iako vam nećemo zamjeriti ako ne bude tako. Neke natjecateljske discipline ćemo organizirati u petak, a samo otvaranje natjecanja je u subotu ujutro i zatvara se u nedjelju oko 13:00 sati.

Što se tiče natjecateljskog dijela radit će se većinom prema propozicijama DION-a i DIO-a uz neke naše male dodatke. Propozicije možete pronaći na web-stranicama natjecanja.

DISCIPLINE:

Na stazi: pronalazak KS u prirodi, Kroki terena, Skica pod kutem, Skica dijela puta, Dnevnik puta, Profil terena, Skica hoda po azimutima,Brzinski prijelaz staze, Testovi (Topografija, Priroda, Izviđačka organizacija, Iznenađenja), Gađanje praćkom, Herbarij

Ostale discipline: Pronalazak KS na karti, Hod po azimutima, Prijenos poruke, Signalizacija (Morse i Semafor), Vezivanje čvorova, Prva pomoć, Predzadatak.

Temu predzadatka ćemo vam naknadno javiti.

Kotizacija iznosi 120 kn po osobi uz napomenu da to vrijedi samo za one koji uplatu izvrše najkasnije 5 dana prije samog natjecanja. Ukoliko se odlučite kasniti s uplatama, taksa vam se povećava na 140 kn.

Prijave za natjecanje morate poslati najkasnije do 05.11.2013. Na stranicama ćete pronaći obrasce za prijavu kao i sve ostale dokumente koji su vam potrebni prije i na samom natjecanju.

Prijave pošaljite mailom na uprava@oip-jadran.hr

Sve ostale informacije, propozicije i prijavnice možete naći na mrežnim stranicama JIN-JANG

 

Vaši Jadranovci