SCT_Emblem_rgbSavez izviđača Hrvatske će od 6. do 9. ožujka 2014. godine ugostiti članove Europske izviđačke uprave (European Scout Committee), najvišeg upravnog tijela Europske regije Svjetske organizacije skautskog pokreta (WOSM – World Organization of the Scout Movement). Članovi Europske izviđačke uprave dolaze iz Švicarske, Grčke, Belgije, Islanda, Švedske i Srbije.
Radi se o iznimnoj časti jer Europska izviđačka uprava sjednice u pravilu održava u Bruxellesu i Genevi. Sastankom u Zagrebu, Uprava odaje priznanje Savezu izviđača Hrvatske za rezultate u radu s djecom i mladima te nastoji potaknuti daljnji razvoj izviđaštva u Hrvatskoj.

Savez izviđača Hrvatske dio je Svjetske organizacije izviđačkog pokreta, koja djeluje u 162 zemlje te broji više od 40 milijuna članova i 7 milijuna volontera. U Hrvatskoj, Savez izviđača je najveća volonterska udruga za djecu i mlade, s ukupno 700 volontera (6% svih volontera u RH) koji odrade 220.000 volonterskih sati godišnje (16% ukupnog godišnjeg volontiranja u RH).

Tijekom boravka u Zagrebu, predstavnike Europske izviđačke uprave primit će:

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske (subota, 8. ožujka, 14:30 sati, Ured Predsjednika RH),
Josip Leko, predsjednik Hrvatskoga sabora (četvrtak, 6. ožujka, 12:00 sati, Hrvatski sabor)
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (petak, 7. ožujka, 10:00 sati, Ured Gradonačelnika).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:
Ured Saveza izviđača Hrvatske
tel: 01.4872.164
e-mail: sih@sih.hr