Logo-Jota-joti-2014_WSB_rgb18. JOTI – THE WORLD SCOUT JAMBOREE ON THE INTERNET

57. JOTA- THE WORLD SCOUT JAMBOREE ON THE AIR

The world scout jamboree on the internet (JOTI) je međunarodni izviđački susret na internetu koji se održava svake godine treći vikend u listopadu.The world scout jamboree on the air (JOTA) je međunarodni susret izviđača putem amaterskih radio uređaja, oboje su službene akcije svjetske izviđačke organizacije World Organization of Scout Movement (WOSM).
 JOTI vam omogućava stvaranje prijateljstava s izviđačima iz drugih država i pruža mogućnost da saznate više o njihovom životu – kako privatnom tako i izviđačkom. Često se ti kontakti očuvaju više godina i prethodnica su kasnijim susretima i zajedničkim akcijama. Uz to, JOTI vam pruža najjednostavniji način sudjelovanja na međunarodnoj akciji bez da se pomaknete iz svog naslonjača.

JOTA traje od 1958. godine. Savez izviđača Hrvatske sudjeluje od 1993. godine ,

JOTI je službena akcija WOSM-a od 1996. godine. Savez izviđača Hrvatske redovito sudjeluje od 1997. godine.

Prijavite se i sudjelujte. Pozivamo sve odrede/klubove/udruge/družine da sudjeluju na 18. JOTI i 57. JOTA i budu dio najveće svjetske izviđačke aktivnosti WOSM-a .

Kako sudjelovati na JOTI / JOTA 2014 pogledajte u INFO dokumentu. 

Dodatne upute za organiziranje JOTI radionica u vašem gradu i sudjelovanja u nagradnim igrama JOTI 2014 koje organizira JOTI.Croatia tim pogledajte na JOTI mrežnoj stranici. Pratite nas na Twiteru i  facebook stranici.

joti croatiaMolimo  organizatore i JOTI i JOTA radionica da nam se jave i prijave svoje radionice prije početka JOTI /JOTA, ali i nakon završetka da nam pošalju izvještaj s brojem sudionika, mjestom održavanja i brojem uspostavljenih kontakata zbog izvještavanja WOSM-u.

e – mail za dodatne informacije i prijave JOTI i JOTA radionica: joti.jota@sih.hr

I ove godine s vama 4. izviđački internet radio “SIH -FM”, slušajte izviđački internet radio SIH-FM , po prvi put imamo dva studija, Zagreb (ZIK-fm) i Rijeka. Pratite nas i očekujte novosti o radu SIH-FM na facebook stranici SIH-FM.

 Načelnik za informiranje SIH-a, Milan Macut 

nacionalni koordinator JOTI/JOTA 2014