Roverway 2016 – jedinstveni doživljaj koji izviđač pamti cijeli život.
Roverway je događaj koji se organizira na europskoj razini, namijenjen roverima (16-22 godine) i održava se svake 4 godine. Nakon što je posljednji održan 2012. u Finskoj, sljedeći Roverway održati će se u Francuskoj u razdoblju od 03 do 14. kolovoza 2016. Roverway u Francuskoj biti će jedinstveno iskustvo interkulturalnih susreta u kombinaciji sa avanturom, pri čemu će naglaskak biti na predanosti i europskom građanstvu mladih.

Ova dva posljednja elementa u središtu su edukativnog projekta.
Svaki Roverway sastoji se od dva glavna dijela:
1) Izviđačka staza
2) Međunarodni kamp

1) Izviđačka staza
Od 3. do 10.8. izviđači će imati priliku iskusiti i sudjelovati u jednoj od 100 različitih staza po Francuskoj. U svakoj od njih sudjelovati će po oko 50 izviđača, a start svake od njih biti će iz francuskih gradova Lillea, Strasbourga, Rennesa, Marseillea, Pariasa, Lyona, Toulousea. Svoje staze završiti će 10.08. u zajedničkom, centralnom kampu.
2) Međunarodni kamp
Od 10. do 14.08. izviđači će zajednički boraviti u centralnom kampu (Jambville, Strasbourg) gdje se očekuje oko 5 000 sudionika. Jedna od velikih zajedničkih aktivnosti odvijati će se i u samom Parizu. Glavni kamp je idealna prilika za upoznavanje izviđača, stvaranje novih prijatelja, učenje o drugim kulturama, te se zabavljati s mladima iz cijele Europe.
Ukoliko imate više od 22 godine a željeli bi ste sudjelovati to je moguće na 2 načina. Jedan je da budete voditelj jednog tima od 5-6 članova između 16 i 22 godina, a drugi da se prijavite kao član Međunarodne servisne službe (IST – International service team).
Registracijski proces će se otvoriti u rujnu, stoga molimo sve zaniteresirane odrede da se jave na international@sih.hr sa okvirnim brojem sudionika što prije, a najkasnije do 25.08.2015.- broj sudinika samo je informativnog karaktera…