sova natpis naprijed MAJICA

U  nastavku su obavijesti za Šumsku školu Saveza izviđača Hrvatske 2016. godine.

Raspis (pdf.)

Suglasnost roditelja (docx.)

ONLINE Prijavnica tečajca (prijave su otvorene do 10.6.2016.)

Prvo malo o naobrazbi izviđačkih voditelja..

NOVI PRISTUP NAOBRAZBI IZVIĐAČKIH VODITELJA

Vjerojatno ste već upoznati s novim konceptom naobrazbe izviđačkih voditelja, ali naša je dužnost još jednom se osvrnuti na to. Važno je naglasiti da je cjelokupna naobrazba zamišljena kroz regionalne tečajeve i Šumsku školu, dva dijela naobrazbe koja se međusobno nadovezuju jedan na drugog i nadopunjavanju.

Regionalni tečajevi 

Regionalni tečajevi namijenjeni su savladavanju teoretskih znanja potrebnih za planiranje i provedbu praktičnih zadataka i vježbi Šumske škole. Izvršni organizatori tečajeva su Izviđačke zajednice udruga članice Saveza izviđača Hrvatske.

Na regionalnim tečajevima polaznici će savladati teoretska znanja potrebna za provedbu praktičnih zadataka i vježbi namijenjenih uvježbavanju i usavršavanju voditeljskih i organizacijskih vještina. Dio zadataka i vježbi polaznici će provesti i tijekom regionalnih tečajeva, odnosno u periodima između vikend termina tečajeva. Očekuje se da polaznici zadatke i vježbe planiraju i ostvaruju u svojim udrugama uz nadzor jednog ili više odraslih voditelja zaduženih za osposobljavanje i podršku mladim voditeljima (prilikom prijave polaznika obuke obavezno je navođenje i odraslog voditelja koji će pružiti potrebnu podršku i pomoć  polazniku u savladavanju praktičnih zadataka i vježbi).

Voditelji regionalnih tečajeva:

* regija Jug – Ivana Jarebica

* regija Istok – Smail Hibeljić

* regija Zagreb/Centar – Filip Kovačević

* regija Zapad – Roberta Selihar

* regija Sjever – Silvija Mađar

Završni dio osposobljavanja – Šumska škola SIH-a

Po završetku regionalnog tečaja polaznici koji zadovoljavaju potrebne preduvjete za sudjelovanje na završnom praktičnom dijelu obuke biti će pozvani na Šumsku školu Saveza izviđača Hrvatske.

Šumska škola je namijenjena praktičnom učenju i usavršavanju izviđačkih vještina potrebnih za organizaciju oblika rada i aktivnosti u prirodi. Cilj je omogućiti mladim voditeljima iskustvo sudjelovanja u organizaciji patrolnih i jatnih sastanaka te raznih izviđačkih aktivnosti u prirodi (izlet, bivak, logorovanje) pod nadzorom iskusnih izviđačkih trenera.

A sada informacije o Šumskoj školi 2016. godine…

MJESTO ODRŽAVANJA

Šumska Škola se ove godine održava u Kamanju, na terenima na kojima će se održati Smotra SIH-a 2017. godine. Teren je u vlasništvu grada Kamanja, a nalazi se na samom ulazu u Kamanje. Do terena se može doći vlakom, autobusom, automobilom i kombijem. Teren se nalazi 3-5 minuta hoda od željezničke stanice u Kamanju, pokraj nogometnog igrališta.

VRIJEME ODRŽAVANJA

Termin u kojem će se održati Šumska škola je 13. – 20. kolovoza 2016. godine.

Dolazak tečajaca koji su na tečaju za mlade voditelje (tečaj za vođe jata i tečaj za vođe patrola) je 12. kolovoza u večernjim satima. Svi tečajci koji dolaze na Šumsku Školu 12. kolovoza u večernjim satima trebaju sa sobom ponijeti večeru za taj dan. Šatori za noćenje će biti osigurani.

Dolazak tečajaca koji su na tečaju za vođe družina je nekoliko dana prije, 11. kolovoza u popodnevnim satima. Konačan dogovor oko vremena dolaska bit će dogovoren s tečajcima nakon roka za prijave. Za njih su obroci i šatori za noćenje osigurani zbog sudjelovanja na konačarima Šumske Škole što je ujedno i jedan od zadataka svih budućih odraslih voditelja – podizanje logora.

UPRAVA ŠUMSKE ŠKOLE

Voditeljica: Gorana Kukić

Načelnica: Jasna Milašinović

Voditelj tečaja za mlade voditelje: Smail Hibeljić

Vođa TVJ-a: Ivana Jarebica

Vođa TVP-a: Mihovil Rogina

Voditelj tečaja za odrasle voditelje: Stanko Horvat

Vođda tečaja za vođe družina: Filip Kovačević

Tajnik: Krunoslav Belinić

Kuhar: čekamo potvrdu

Ekonom: Milan Macut

Pomoćni ekonom: Davor Iščić

 

CIJENA

Cijena Šumske škole iznosi 700,00 kuna po sudioniku. U cijenu je uključen smještaj, prehrana, nabavka potrebne opreme, programski materijal te promo materijal.

Uplatu možete izvršiti na račun Saveza izviđača Hrvatske IBAN HR2524020061100071437, a u polje «Opis plaćanja» upišite registarski broj Udruge.

Ukupan iznos potrebno je uplatiti do 1. kolovoza 2016. godine, a predujam u iznosu od 200,00 kuna do 10. lipnja 2016. godine.

Sudionička taksa se ne vraća u slučaju otkaza prijave nakon 01. kolovoza 2016., početka aktivnosti ili ne dolaska polaznika na Šumsku školu.

PRIJAVE

Prijave će ići elektronski, preko stranice Šumske škole (http://sumska-skola.sih.hr/prijava-tecajaca/). Rok za prijavu je 10. lipnja 2016. godine. Molimo sve udruge da prijavnice ispune u potpunosti te da se pridržavaju navedenog roka za prijave. Prijavom se smatra ispunjena prijavnica i uplata predujma u iznosu od 200,00 kuna.

Također, na Šumsku školu je potrebno donijeti ispunjenu i potpisanu suglasnost roditelja za sudjelovanje na Šumskoj školi.

 

OPREMA ZA ŠUMSKU ŠKOLU

OBAVEZNA OSOBNA OPREMA ZA ŠUMSKU ŠKOLU 2016. je:

– izviđačka uniforma u skladu s Pravilnikom

– izviđačka marama

– vreća za spavanje

– karimat (podložak)

– quipos

– pribor za pisanje

– kabanica

– gojzerice

– drugi par obuće (koji nisu japanke/šlape/papuče i tome slično)

– klupko konopa

– žlica, vilica, nož, šalica

– džepni nožić

– sjekira

– šatorsko krilo

– baterijska lampa i zamjenska baterija

– 1 metar konopa (za čvorove)

– suglasnost roditelja za sudjelovanje na Šumskoj školi

 

TEMA ŠUMSKE ŠKOLE

Tema ovogodišnje Šumske škole vezana je uz Asterixa i Obelixa. Odvest ćemo vas u svijet starih Rimljana i Gala i njihove neprekidne borbe, upoznati s oštroumnim Asterixom i dobrodušnim Obelixom, kuhati ćemo čarobni napitak s Čudomixom i još mnogo mnogo toga.

Čeka nas nezaboravno putovanje u prošlost kroz koje ćemo stjecati nova znanja i vještine potrebne jednom izviđačkom voditelju.

 

NAPOMENA

Svi sudionici prošlogodišnjih regionalnih tečajeva za mlade voditelje ove godine ne trebaju ponovo sudjelovati na regionalnom tečaju već samo na Šumskoj školi. Molimo udruge da kod prijave tih tečajaca za Šumsku školu samo napišu da su isti odslušali predavanja na regionalnom tečaju prošle godine.

 

KONTAKT

Načelnica Šumske škole – Jasna Milašinović

e-mail – naobrazba@sih-hr ili milasinovic.jasna@gmail.com

mobitel – 099/689 70 15

 

Voditeljica Šumske škole – Gorana Kukić

e-mail – goranakukic@gmail.com

mobitel – 099/214 80 20

 

JOŠ SAMO NEŠTO…

Osim navedenoga imate i jedan mali predzadatak.

Svi članovi trebaju pripremiti prezentaciju o svojoj matičnoj udruzi u obliku pjesme, skeča, igrokaza… koju će izvesti prvu večer Šumske škole na predstavljanju udruga. Trajanje prezentacije treba biti oko dvije minute. Budite kreativni, pustite mašti na volju i zabavite nas pokazujući zašto je baš vaša udruga najbolja na svijetu! J

Sve daljne informacije pratite na stranicama Šumske škole (http://sumska-skola.sih.hr/sumska-skola/).

 

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan!

  Uprava Šumske škole 2016.