zborovanje krapina 20139. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske! Najveće godišnje okupljanje izviđača ove će se godine održati u Krapini od 24. do 26. svibnja 2013. godine. Ovo su zadnje informacije i podsjetnik prije puta.

Kako doći do mjesta zborovanja!                     Di se kaj Događa na zborovanju!                Izjava odreda

Vidimo se u Krapini.

DOLAZAK DO MJESTA ZBOROVANJA Dolazak do terena zborovanja: treba pratiti putokaz policija (postavit ćemo i putokaze Zborovanje), organiziran je parking za autobuse (omogućeno je da se udruga sa svojim stvarima iskrca neposreno pored mjesta zborovanja, maksimalno 10 min hoda), a organiziran je i parking za automobile. U krug održavanja zborovanja nije moguće ući prijevoznim sredstvom.

Kako doći do mjesta zborovanja, mjesto zborovanja, karta i upute pogledajte

PAPIROLOGIJA
Svaka udruga mora donijeti popunjenu, potpisanu i pečatom ovjerenu prijavu za zborovanje.

Svaka udruga mora donijeti potpisanu i pečatom ovjerenu suglasnost za maloljetne osobe kakvu možete naći u prilogu te je također poželjno da svaka udruga za maloljetne članove ima potpisanu izjavu gdje roditelj/skrbnik dopušta svom djetetu sudjelovanje na zborovanju (donosi se na zborovanje ali se ne daje se organizatoru).

PREHRANA 
Molimo da sve sudionike da sa sobom ponesu šalice ili čaše za tople napitke (čaj prilkom obroka, voda sa slavine….)

SMJEŠTAJ
Sa sobom je obavezno donijeti karimate za spavanje (to smo već napisali, ali sudeći prema većem broju upita, mnogi to nisu pročitali).

SPORTSKE IGRE 
Svaka udruga koja ima prijavljenu ekipu za sportske igre neka se prijavi za: nogomet, košarku ili scoutball (oni koji su već prijavljeni za te discipline ne moraju ponovo), ostali sportovi su otkazani zbog premalog odaziva ekipa.

Košarka se igra kao streatball (1 koš, 3 igrača, zamjena je moguća)

Molimo udruge da REDOVITO prate svoje mailove, facebook, scoutpark stranice jer će SVAKODNEVNO biti novih objava.

Muzej krapinskih neandertalaca

Mjesta više nema. Cijena ulaznice u muzej s vodičem za sve izviđače iznosi 25 kuna (20 kn + 150 kn vodič po grupi). Ulaznicu plaćate pri ulasku u muzej. Osigurali smo termine u nedjelju od 10:20 do 14:20. Organizator Zborovanja  će napraviti raspored ulaska u muzej u grupama od po 30 osoba koji ćete dobiti prilikom registacije u petak ili subotu. Za sve ostale koji će htjeti posjetiti muzej kada se ta mjesta popune, slobodna su još 4 termina u nedjelju od 17-18 sati.

Smještaj udruga

Molimo sve udruge da nam pošalju broj šatora koji  namjeravaju dići na Zborovanju za noćenje svojih članova te njihove dimenzije. Molimo vas da budete ekonomični sa smještnjem osoba u šatore zbog veličine terena. Ponesite karimate za spavanje.

Sportske igre

Ukoliko za neki sport bude prijavljeno premali broj ekipa za natjecanje, obavijestit ćemo vas na vrijeme kako bi ste mogli odabrati neki drugi sport.

Igre poletaraca

Igre poletaraca će se održati na temu Čudnovatih zgoda  Šegrta Hlapića, budući da se ove godine slavi 100 godina od izdavanja istoimene knjige.

Predzadatak

Nadamo se da ste pripremili predzadatak,  jer su  toljage ili kamene sjekire uvjet za dobivanje majice, a prsteni za marame.

Aktivnosti za brđane

Prema pristiglim prijavam tek se je jedna ekipa prijavila za natjecanje u kotliću (nadamo se da će to promijeniti), stoga molimo brđane da se prijave za ovu disciplinu ili jave sa prijedlozima o drugim brđanskim aktivnostima.

Napomena

Članovi koji nisu registrirani u SIH-u nemaju osiguranje na Zborovanju.

 

                                                                                                          Načelnik Zborovanja

                                                                                                                      Mario Osredečki